Welke kredietkaart is het beste voor op reis?

kredietkaart

Gaat u vaak op reis en denkt u er over na om de betaalmogelijkheden eens grondig te bekijken? Rondlopen met cash geld is niet meer van deze tijd. Het geeft een onveilig gevoel en als u bestolen wordt dan staat u daar zonder geld. Niet aan te raden dus. Een gewone bankkaart kan ook, maar als u daarmee een geldopname doet dan kost het u steeds geld, zeker in het buitenland. Een kredietkaart is nog een optie en eigenlijk een goede keuze. Want er zijn heel wat voordelen verbonden aan een credit card! U ontdekt ze in dit artikel. 

Voordelen van een kredietkaart

Uiteraard is het meest gekende voordeel dat u kan betalen op krediet. Nu iets aankopen en het geld gaat pas een maand later van je rekening. U krijgt dan een uitgavenstaat van de bank en daar ziet u alles netjes op vermeld staan. Hou er uiteraard wel rekening mee dat het geld ook pas later van de rekening gaat. Als u ook nog betalingen uitvoert met uw gewone bankkaart, dan kan de stand op de zichtrekening lager zijn dan verwachten. Op die manier moet u dus alles goed in de gaten houden. Zodat de zichtrekening voldoende geld heeft om de uitgaven van de kredietkaart te betalen.

Nog een voordeel is dat u met een kredietkaart een annulatieverzekering kan hebben. Dat is vooral op reizen gericht, dus dat kan een voordeel worden. Iedereen kan zien worden op enkele dagen voor je op reis vertrekt. Als u dan geen annulatie kan uitvoeren bij het hotel of reisorganisatie zelf, dan kan u toch nog terugvallen op de kredietkaart. Op die manier krijgt u het geld terug dat u al uitgegeven hebt.

voordelen kredietkaart

De beste kredietkaart van het moment

Om een kredietkaart aan te vragen kan u makkelijk op zoek via het internet. Alle banken hebben toch een uitgebreide website tegenwoordig. Daar staat al heel wat informatie die u kan lezen. Ook interessant om te weten is hoeveel de kosten zijn voor het gebruik van de kredietkaart. Een standaard kredietkaart kan bij sommige banken zelfs gratis zijn. De standaard uitgavelimiet is ook vaak 1250 euro. Voldoende voor heel wat aankopen te doen per maand. Wenst u extra eigenschappen zoals een annualatieverzekering, een hogere uitgavelimiet, dan zal u hogere kosten aan de creditkaart hebben.

U kan bij uw vaste huisbank een kijkje nemen of daar een interessant voorstel is. Maar even goed kan u bij een andere bank terecht. Want u bent niet meer gebonden aan een bank als het aankomt op het aanvragen van een kredietkaart. U kan uw zichtrekening dus laten staan waar ze is en bij een andere bank een creditkaart aanvragen. De kaart en uw rekening zullen dan aan mekaar gekoppeld worden om de maandelijkse betalingen uit te voeren.

Op zoek naar de beste kredietkaart voor verre reizen? Dan raden wij de World Travel kredietkaart van Beobank aan. Zo kan u te allen tijde onbekommerd op reis vertrekken. Bij uw aankoop krijgt u per slot van rekening 5.000 vliegmijlen cadeau en profiteert u van 7 exclusieve verzekeringen.  Te gek, toch?

kredietkaart

Getagd met beobank, cashen buitenland, cofidis, credit card, creditcard, creditkaart, geld opnemen buitenland, geldopname buitenland, gold card, gratis kredietkaart, gratis visa, gratis visakaart, kredietkaart, mastercard, visa

 

Let op: geld lenen kost ook geld.