Hoeveel rente kan u krijgen voor een lening?

lenen rente

Een lening dat is een afbetaling uitvoeren, waarbij u de som heeft van kapitaal en kosten. De rente die u op een lening heeft hangt af van de soort lening, het bedrag dat u leent en uiteraard het kostenpercentage dat de bank aanrekent. De eerste twee bepaalt u zelf, de kosten neemt de bank op zich. Maar gelukkig kan u op vlak van kosten een zoektocht doen zodat u aan de beste voorwaarden leent.


Hoe kiest u de juiste bank?

De manier om de banken te vergelijken is door op zoek te gaan naar hun website. Die zijn makkelijk te bereiken en je kan ze gratis en vrijblijvend bekijken uiteraard. Klik door naar de juiste pagina en neem alvast de lening informatie door. Daarnaast kan u ook een lening simulatie uitvoeren. Daar vult u een bedrag in en kiest u de duurtijd van de lening. Met deze twee gegevens krijgt u al een resultaat voor zich. Dat bedrag dat u dan ziet zal u ook tijdens de afbetaling moeten betalen. Er zal dus niets meer wijzigen. Maar ga niet meteen akkoord met het eerste voorstel. Vergelijk verder tot u de bank heeft gevonden met de beste en laagste kosten voor een lening.

U bent ook vrij om een lening aan te gaan bij eender welke bank tegenwoordig. Je hoeft ook niet al uw bankzaken mee te verhuizen daarom. Een woonlening, autolening en persoonlijke bij verschillende bank kan dus perfect. U moet er alleen voor zorgen dat u leent aan de beste voorwaarden. En dat is met de laagste kosten. Vergelijk zoveel mogelijk via het internet en dan komt u er onmiddellijk op uit. Tip van het huis? Cofidis biedt momenteel zeer voordelige leningen aan met een historisch lage rentevoet

Waar moet u op letten?

Om een lening te krijgen heeft u wel enkele bewijzen nodig. Vooral op financieel vlak dan. Want de bank wil zekerheid dat u de lening volledig kan terugbetalen. U heeft een vaste job nodig. Op uitgaven vlak mag u wel nog andere leningen hebben, maar dat alles samen mag niet meer zijn dan 1/3e van uw inkomen. Dan gaan de bank uw aanvraag waarschijnlijk weigeren, als ze zien dat u niet meer voldoende middelen heeft om ook de andere kosten af te betalen. Dan is het risico voor de bank te groot en dat zullen ze uiteraard niet willen.

Tel daarom zelf uw inkomsten op en trek daar alle vaste uitgaven zoals lopende leningen en alimentatie van af. Dan heeft u  nog een bedrag over dat u kan uitgeven aan een andere lening. Maar ook uw dagdagelijkse kosten moet u kunnen blijven betalen. Daar moet u vooral zelf goed op letten zodat u financieel niet in de problemen komt.

Problemen zijn best te vermijden, daarom is het aan te raden om op voorhand een leningsimulatie door te voeren. Dit kan u online doen via deze eenvoudige tool.

 

Getagd met belangrijke voorwaarden lenen, hoe lening, hoe vraag je lening aan, hoeveel rente lening, lage kosten lening, lenen, rente, rente lening, rente lening laag, voorwaarden lening, waarom lening

 

Let op: geld lenen kost ook geld.