Renovatielening

renovatieDe rentevoeten van een renovatielening liggen meestal lager dan de rentevoet van een lening voor alle doeleinden.

Een renovatielening kan u nemen voor alles wat huis en tuin aangaat: verbouwingen, een nieuwe keuken, aanleggen van een zwembad en meer.


Om in aanmerking te komen voor een renovatielening moet u wel de kosten van de verbouwing kunnen bewijzen aan de kredietverlener, door middel van een offerte of factuur.

#JKPType leningAanbiederOmschrijvingAanvragen
#11.89%RenovatieleningCetelem
  • Minimaal € 2.500, maximaal € 200.000
  • Deze rentevoet enkel voor ecologische renovatiewerken, zoals: zonnepanelen, een warmtepomp, betere isolatie, ...
Vrijblijvende simulatie
#21.89%RenovatieleningCetelem
  • Minimaal € 2.500, maximaal € 200.000
  • Deze rentevoet geldt voor niet-ecologische renovatieleningen, zoals: een nieuwe keuken, een jacuzzi, een open haard, een houten terras, ...
Vrijblijvende simulatie
#32.69%RenovatieleningMozzeno
  • je leent bij particulieren
  • Tarief is 'vanaf' - kan hoger uitvallen
Vrijblijvende simulatie

Conclusie:

Cetelem is de goedkoopste aanbieder van renovatieleningen.

lening vergelijken

Bent u van plan om een renovatie uit te laten voeren aan uw huis of in uw tuin, dan komen daar natuurlijk kosten bij om de hoek kijken. Vaak zijn de kosten van een verbouwing of renovatie aan de hoge kant, en niet iedereen heeft daarvoor een spaarpotje beschikbaar. Soms is een verbouwing echter pure noodzaak, bijvoorbeeld in het geval van veranderde fysieke omstandigheden die een woningaanpassing vergen. Het afsluiten van een renovatielening kan dan een uitstekende optie zijn.

Maar ook in andere gevallen kan een renovatielening een goede investering zijn. Bijvoorbeeld wanneer u kiest voor een milieuvriendelijke renovatie. Door te kiezen voor dubbele beglazing, een betere isolatie of zonnepanelen, kunt u de investering op termijn zeker terugverdienen. Ook andere verbouwwerkzaamheden aan uw huis of tuin, kunnen de waarde van uw pand verhogen. Door deze waardeverhoging is de kredietverstrekker vrij zeker van een terugbetaling. Daardoor is de rentevoet van een renovatielening relatief laag.

Door het afsluiten van een lening heeft u direct geld beschikbaar voor de betreffende renovatie. Terugbetalen gaat via duidelijke afspraken en in vooraf vastgestelde termijnen. Geen ruimte voor onduidelijkheden dus!

Verbouwingen aan huis
Een verbouwing aan huis is vaak wenselijk, maar soms zelfs noodzakelijk. Bijvoorbeeld indien er een nieuwe slaapkamer nodig is, of wanneer er (verplicht) onderhoud gepleegd moet worden. Mogelijk wordt uw woning aangepast aan uw fysieke gesteldheid. Door een handicap of in verband met een gevorderde leeftijd zijn sommige aanpassingen noodzakelijk om te thuis te kunnen blijven wonen. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een renovatie die de luxe van uw woning aanzienlijk verbetert: u kunt een nieuwe keuken laten plaatsen of een uitbouw laten zetten. De mogelijkheden zijn eindeloos, evenals de redenen voor de renovatie of verbouwing.

De kosten die bij bovenstaande werkzaamheden komen kijken, kunnen aardig oplopen. Mogelijk heeft u hiervoor wat geld beschikbaar op uw spaarrekening. Maar ook als dat niet zo is, dan kunt u de verbouwingen aan huis laten uitvoeren. Het benodigde budget verkrijgt u gemakkelijk via een renovatielening.

Een renovatielening is een soort persoonlijke lening, die is gericht op een verbouwing of renovatie. Om een renovatielening af te kunnen sluiten, moet u dan ook aan kunnen tonen dat het inderdaad een verbouwing of renovatie betreft. De kredietverstrekker zal dan ook vragen om facturen te verstrekken.

Renovaties in de tuin
Ook in geval van tuinrenovaties kunt u aanspraak maken op een renovatielening. Een volledig nieuwe betegeling leggen, een nieuw beplantingsplan uitvoeren of een nieuwe vijver laten aanleggen? Het wordt allemaal mogelijk door de financiële mogelijkheden die u heeft. Een renovatielening is een persoonlijke lening die specifiek is bedoeld voor renovaties aan huis of in de tuin. Een factuur overleggen is dus wel noodzaak om de lening te kunnen afsluiten.

Ten opzichte van een algemene persoonlijke lening, is een renovatielening specifiek gericht op het uitvoeren van renovaties. Door dit specifieke bestedingsdoel, is de rentevoet over het algemeen lager dan bij een persoonlijke lening. Verder kenmerkt de lening zich wel door de pluspunten van een persoonlijke lening: duidelijke afspraken vooraf en geen onduidelijkheden gedurende of na afloop van de lening. Vooraf wordt het rentepercentage vastgesteld, evenals de betalingstermijn. U weet dus precies waar u aan toe bent, en welke verplichtingen u aangaat. Daar staat een direct beschikbaar budget tegenover, zodat u direct met de renovatiewerkzaamheden kunt beginnen!

Subsidies
Soms zijn aanpassingen aan uw huis of in de tuin geen kwestie van vrije wil, maar van pure noodzaak. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn in geval van een handicap of wanneer de woning aangepast dient te worden aan de gevorderde leeftijd van de bewoner. Mensen willen ondanks hun hogere leeftijd of fysieke ongemak vaak zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dat is logisch én goed voor de landelijke economie. Hierdoor worden de zorgkosten namelijk zo laag mogelijk gehouden. België heeft er dus zaak bij dat mensen gelukkig en gemakkelijk thuis kunnen blijven wonen. Verbouwingen of renovaties voor ouderenwoningen of voor personen met een handicap, kunnen daarom rekenen op subsidies in de vorm van aanpassingspremies.

Ook een goed milieu is natuurlijk in ieders belang. We moeten immers zuinig zijn op de wereld waarin we leven. Ook toekomstige generaties moeten gezond kunnen leveren op onze aarde. Energiezuinigheid is dus een absoluut pluspunt in de huidige tijd. Verbouwingen of renovaties die hieraan bijdragen, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van dubbele beglazing, isolatie of zonnepanelen, kunnen rekenen op subsidie. Hierdoor wordt het aantrekkelijker om verbouwingen of renovaties uit te laten voeren. Bovendien bespaart u op de lange termijn veel geld als u kiest voor energiebesparende maatregelen. Door de subsidies is een ‘ecologische renovatie’ nu daarom extra aantrekkelijk!

Zelf renoveren of laten renoveren?
Voor sommigen zal het antwoord op bovenstaande vraag duidelijk zijn. Niet iedereen heeft de kennis en kunde in huis om zelf een renovatie uit te voeren. In dat geval is het verstandig om de werkzaamheden uit te besteden aan een professional. U kunt diverse offertes laten opstellen door bedrijven in uw regio, zodat u verzekerd bent van de beste prijs. Bij het aanvragen van de offerte, is het aan te raden om qua informatievoorziening zo specifiek mogelijk te zijn. Op die manier kunnen de bedrijven een offerte op maat maken, waardoor uw prijsinschatting zo goed als mogelijk is. Des te beter is uw onderhandelingspositie bij het afsluiten van een renovatielening.

Ook wanneer u besluit de renovatiewerkzaamheden zelf uit te voeren, kunt u in aanmerking komen voor een renovatielening. De werkzaamheden vergroten waarschijnlijk de waarde van uw pand, waardoor het voor de kredietverstrekker aannemelijk is dat u de lening ook daadwerkelijk terug kunt betalen. Daardoor ligt het rentepercentage bij een renovatielening ook wat lager dan bij een standaard persoonlijke lening.

Ecocheques
In geval van een renovatie vanuit ecologisch oogpunt, kunt u gebruikmaken van ecocheques. Daarbij moet u denken aan renovatiewerkzaamheden die bijdragen aan een verbetering van het milieu, zoals energiebesparing (isolatiemateriaal, dubbele beglazing), groene energie (zonnepanelen), waterbesparen (spoelbak met spaarknop voor toiletten), en soortgelijke renovaties of verbouwingen. De werkgever kan de werknemer, naast het standaardloon, belonen door middel van ecocheques. Ook bij het afsluiten van een renovatielening zijn ecocheques van toepassing: vraag naar de voorwaarden.

lening vergelijken


 

Let op: geld lenen kost ook geld.