Minilening

minileningEen minilening of microkrediet, soms ook wel sms-lening genoemd, is een lening voor een klein bedrag, dat u meestal ook vrij snel weer terugbetaalt. Heel handig als u op het einde van de maand krap bij kas zit, maar u weet dat uw loon binnen enkele dagen wordt gestort, zodat u de minilening meteen weer kan terugbetalen.

De meeste aanbieders van minileningen, zoals Ferratum en PayDay, zijn inmiddels niet meer actief in België. Dit komt door een wetswijziging waarbij elke kredietverstrekker verplicht werd het JKP te vermelden.

Minileningen hebben hoge rentevoeten, maar de lening duurt meestal maar enkele dagen tot hoogstens enkele weken. Door het JKP (Jaarlijks Kosten Percentage) te vermelden, lijken minileningen enorm duur. Terwijl de kosten in de praktijk, door de korte terugbetalingstermijn, eigenlijk wel meevallen.

Een snelle oplossing voor kleine bedragen.

50 euro of 100 euro lenen is helaas niet meer mogelijk, door het verdwijnen van de aanbieders van echte minileningen. Maar bij Cofidis kan je alsnog een persoonlijke lening aangaan vanaf 500 euro.


De kredietkaart als beste oplossing op lange termijn

beobank kredietkaartenU kan een kredietkaart aanvragen met kredietopening tot 5.500 euro. Zo heeft u een doorlopend krediet, waarmee u overal (in de winkel, aan het tankstation) kan betalen. Op het einde van de maand, als uw loon al gestort is, betaalt u dan in 1x uwfactuur. Zo kan u nooit in het rood gaan op uw bankrekening.

Als u elke maand uw factuur betaalt, betaalt u geen interest!

Dit is met voorsprong de goedkoopste oplossing!

Als u toch cash geld nodig hebt, kan u met een kredietkaart ook kleine bedragen aan de geldautomaat opnemen. Dit kost u niets, zolang u het bedrag op het einde van de maand (na ontvangst van je factuur) maar weer terugbetaalt. Veel beter en goedkoper dan eender welke minilening!

kredietkaart


 

Let op: geld lenen kost ook geld.