Wat zijn de voordelen van een persoonlijke lening?

persoonlijke lening

Je hebt even wat extra budget nodig voor een onverwachte uitgave?  Als je even wat minder geld op je bankrekening hebt staan, maar toch wil doorgaan met een aankoop dan is een lening een goed plan. Je beschikt onmiddellijk over je geld zonder dat je er lang voor moet sparen. En je kan de lening op eigen tempo terug betalen. Voor welke lening kies je? Er zijn immers zoveel verschillende kredietvormen op de financiële markt. Vaak blijkt een persoonlijke lening de juiste keuze te zijn. Waarom? Wat zijn de voordelen van een persoonlijke lening?

Het voornaamste voordeel van een persoonlijke lening is de veiligheid die ermee gepaard gaat. Je kan immers weinig slechte beslissingen maken omdat alles vaststaat en je situatie op voorhand wordt gecontroleerd door de kredietverstrekker. Je weet hoeveel je maandelijks moet aflossen en hoe lang de looptijd bedraagt. Ook het jaarlijks kostenpercentage is gekend en werd mee verrekend in de maandelijkse afbetaling. Wanneer de lening uiteindelijk volledig is afgelost, dan stopt ook hier het verhaal. Het contract is ten einde en je hebt verder geen verplichtingen meer.

Een mogelijk nadeel is dat er weinig flexibiliteit mogelijk is bij een persoonlijke lening. Vervroegd terugbetalen is enkel mogelijk mits het betalen van een wederbeleggingsvergoeding en het terugbetaalde kapitaal op een later tijdstip terug opnemen kan ook niet.

Informatie opvragen en lening simulaties uitvoeren kan je volledig zelf doen, je hoeft er niet meer voor naar de bank. Je zal versteld staan als je er aan begint. Op korte tijd heb je meerdere banken vergeleken en heb je de goedkoopste persoonlijke lening voor je neus staan. Je staat er niet altijd bij stil dat er op lening ook kan uitgespaard worden. De kosten beperken op een lening kan het verschil maken op het einde van de maand.

Die simulaties zijn dus belangrijk en het JKP moet je zeker bekijken. Dat is nodig om een goedkope persoonlijke lening vast te krijgen en zo toch met een goed gevoel een lening te kunnen aangaan. Een persoonlijke lening loopt steeds voor enkele jaren, dus je zal het merken aan je budget dat er altijd toch een groot bedrag in mindering gaat van je bankrekening. Dus als je die persoonlijke lening aangaat, zorg dat je een stabiele werksituatie hebt om niet in de problemen te komen.

Een bank zal informeren naar wie je bent en wat je financiële situatie is. Hoe meer inkomsten en hoe lager de vaste uitgaven zijn, hoe liever het een bank zal zien. Want dat wil zeggen dat het risico voor jou zeer laag is. Een gezonde bankrekening zal elke bank aanspreken als je komt vragen voor een persoonlijke lening. Want ze zien dat jij een goede klant zal zijn en dat je alles netjes kan terug betalen. In het andere geval, als je toch nog andere leningen hebt lopen, zal de bank berekenen hoeveel je nog kan lenen. Je krijgt in elk geval een voorstel via de website met een simulatie. Een antwoord krijg je pas als de aanvraag doorgestuurd is. Enkele dagen later kan het geld al in je bezit zijn, maar dat is pas na je het contract ondertekend hebt terug gestuurd.
Start hier je aanvraag voor een lening!

Getagd met aanvraag lening, Goedkoopste lening, JKP, lening simulatie, persoonlijke lening

 

Let op: geld lenen kost ook geld.