Voeg je lening samen met je hypotheek

lening samenvoegen

Vele mensen hebben meerdere leningen tegelijkertijd lopen. Voor bijvoorbeeld een auto en een huis gaan mensen al snel lenen, omdat die kosten gewoon te hoog liggen om in één keer te betalen. Maar vaak er zijn ook nog andere kredietopeningen met zeer diverse (vaak hoge) rentevoeten. Dus waarom niet voor de goedkoopste gaan? Banken maken geen reclame voor het samenvoegen van leningen. Net daarom loont het de moeite om online kredietverstrekkers te vergelijken. Je hypotheek en lening(en) samenvoegen is immers perfect mogelijk. Bovendien kan het interessant zijn met de huidige lage rentevoeten. Vraag het maar eens na bij bijvoorbeeld een hypotheekmakelaar.

Veel leningen worden ondanks de lage rente nog steeds aangeboden aan vaak hoge rentes van meer dan 10%. Mensen zijn zich dikwijls niet bewust van oplossingen. Als de totale schulden onder de waarde van de woning blijven inclusief de kosten dan loont het immers nogal eens de moeite om hypotheek en leningen samen te voegen. Zelfs andere kredietopeningen zoals een kredietkaart en een Carrefour kaart kunnen samengevoegd worden met een hypotheek. In België is dit trouwens al mogelijk sinds april 2016.  Laat je wel goed informeren naar de voorwaarden en de kosten die dienen gemaakt te worden.

Voor- en nadelen 

Het voordeel ligt voor de hand. In het huidig klimaat kan samenvoegen al vanaf een lage rentevoet van bijvoorbeeld 2,1%. Nadeel is dat je voor een hypotheek altijd naar de notaris moet wat kosten met zich meebrengt. Naargelang de waarde van je woning kunnen alle kosten wel meegefinancierd worden. De waarde moet minimum 10% hoger zijn dan de som van de totale schulden en kosten samen. Uiteraard wordt er voor de nieuwe lening ook naar de hoogte van je inkomen gekeken. Het komt er dus op aan om een kleine informatieronde te doen, je situatie te analyseren en goed je totale rekening te maken.

Hoe ga je te werk?

Hoe ga je nu te werk om al die leningen samen te voegen tot één lening? Wel, kies een kredietverstrekker uit waar je alle leningen onder één dak wil brengen. Degene die je de goedkoopste rente vraagt uiteraard. Informeer wel steeds naar de kosten. Vandaag de dag in het internettijdperk is het relatief gemakkelijk om aanbieders en financiële producten met elkaar te vergelijken. Je vindt tal van vergelijkingssites en websites waar je simulaties kan starten. Bovendien moet je er de deur niet voor uit en hoef je geen afspraken te maken. Een laptop en toegang tot het internet volstaat.

Een bank naar keuze benaderen met je vraag om de leningen samen te voegen heb je gedaan. De lopende leningen die je bij de andere banken wenst over te brengen die zullen afgekocht worden. En zo komen de openstaande bedragen op één lening te staan en betaal je nog één maandelijks bedrag bij één bank. Makkelijker kan niet toch? Dan weet je wat het bedrag per maand is en aan welke rentevoet. Bovendien is dit naar overzicht behouden een zeer goede zaak en kan je dit zeker overwegen om uit te voeren.
Start hier je aanvraag voor een lening!

 

 

Getagd met bestaande lening oversluiten, centralisatie van leningen, goedkoop online geld lenen, herfinanciering hypothecaire lening, hergroeperen van kredieten, hergroepering kredieten, hypothecaire lening simulatie, hypotheek, hypotheek en lening samenvoegen, krediet oversluiten, kredieten samenvoegen, kredietkaart, lenen om schuld af te betalen, lening herschrijven, lening herzien, lening online aanvragen, lening oversluiten, lening simuleren, leningen oversluiten, leningen samenvoegen, leningen vergelijken, maximale hypotheek berekenen, maximale lening, oversluiten lening, samenvoegen kredieten, samenvoegen leningen, samenvoegen van leningen, simulatie lening samenvoegen, vergelijkingssites

 

Let op: geld lenen kost ook geld.