Persoonlijke lening nodig, maar geweigerd door de bank? Wat nu?

business-person-with-cash-10063679Helaas komt niet iedereen in aanmerking voor een lening bij de bank. De bank vindt het risico te hoog om een lening te verstrekken en dit komt vooral door de naschok van de crisis. Echter is het nog steeds mogelijk om geld te lenen, u kunt namelijk nog steeds in aanmerking komen voor een lening bij een kredietverstrekker die geen bank is. Die kan u helpen met het verstrekken van een waarborg of door middel van het verstrekken van een lening.


De Seed & Early Stage investering
Wanneer u in aanmerking wilt komen voor een risicokapitaal, kunt u terecht bij de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV). De Participatiemaatschappij Vlaanderen geeft vernieuwende starters de mogelijkheid om met hun onderneming de groeifase door te komen. De ondernemers worden gesteund door middel van een risicokapitaal, dat ook wel de ‘Seed & Early Stage investering’ wordt genoemd. Bij deze investering wordt de overheid aandeelhouder van de onderneming. Ook is het voor de ondernemer mogelijk een converteerbare lening af te sluiten bij de overheid. Dit is een geldlening die later eventueel om kan worden gezet in aandelen.

Deze Seed & Early Stage lening kan tot 7 à 10 jaren lopen. Niet iedereen in België komt in aanmerking voor deze lening. De lening is bestemd voor ondernemers die iets toevoegen aan Vlaanderen. Het is de bedoeling dat de ondernemer met een goed ondernemingsplan komt. Het plan moet uitgedacht en onderbouwd zijn. Wanneer de overheid iets in uw plan ziet, kunt u in aanmerking komen voor deze lening.

De Business Angels lening
De Business Angel lening is in het leven geroepen voor ondernemers die niet in aanmerking komen voor een lening bij de bank. De BA lening kan worden verkregen bij het participatiefonds. Bij de BA lening wordt de ondernemer gesteund door een zogenoemde ‘Business Angel’. Deze Business Angel steunt de ondernemer financieel, maar helpt deze ook met het ondernemen en het geven van tips. De voorwaarde aan deze lening is dat de Business Angel aangesloten moet zijn bij het Business Angel Network. Andere voorwaarden aan deze lening zijn dat de ondernemer niet meer dan 50 medewerkers in dienst mag hebben, en de ondernemer moet een jaaromzet van 10 miljoen realiseren. Ook mag het geleende bedrag van de BA niet hoger liggen dan uw eigen zelf ingelegde bedrag. Het bedrag dat bij de BA lening kan worden geleend ligt tussen de €70.000 en €125.000.

Wanneer u in aanmerking wilt komen voor een BA lening zult u uw project voor moeten stellen bij het Business Angels Network. Verschillende investeerders zullen naar uw project kijken, en wellicht vindt u een Business Angel die u kan helpen met het opzetten van uw onderneming.

De Vlaamse Kredietbemiddelaar
Wanneer u niet in aanmerking komt voor een krediet kunt u terecht bij de Vlaamse Kredietbemiddelaar. Deze kan u helpen bij het onderhandelen met de financiële instellingen, zodat er naar een oplossing kan worden gezocht. De Vlaamse Kredietbemiddelaar zoekt naar alternatieve manieren om u aan het geld te helpen, zodat u uw onderneming gewoon kunt starten!

Getagd met afsluiten persoonlijke lening, lening geweigerd, Persoonlijke lening afsluiten, persoonlijke lening geweigerd, weigering persoonlijke lening

 

Let op: geld lenen kost ook geld.