Geld lenen om een bedrijf te starten? Dat kan!

business-person-with-cash-10063679Wanneer u een eigen bedrijf wilt starten heeft u allereerst geld nodig. Wanneer u voor het eerst een eigen bedrijf wilt beginnen, weet u natuurlijk niet waar u dit geld zo snel vandaag moet halen. Ook is het mogelijk dat u op een later moment nog geld nodig heeft om te investeren in uw zaak of wanneer u moeilijkere tijden meemaakt. Op deze website vindt u de geschikte informatie die u verder kan helpen. Wij wensen u alvast veel succes met het starten van uw eigen onderneming.


Lenen bij vrienden en familie
Iedereen is bekend met het lenen van geld bij een bank. Mensen hebben hier ervaring mee of kennen het van de verhalen van anderen. Nu is geld lenen bij de bank niet de enige mogelijkheid. Wat veel mensen niet weten is dat leningen bij vrienden en familie vaak goed geregeld kunnen worden. Degene die de lening verkrijgt heeft het geld dat hij of zij nodig heeft, en de verstrekker hoeft minder belastinggeld te betalen. Deze lening wordt dan ook wel win-winlening genoemd. Het maximale bedrag dat de kredietnemer mag ontvangen is €200.000. Dit bedrag kan ontstaan uit verschillende verstrekkers die allemaal maximaal €50.000 mogen uitlenen. De win-winlening dient in acht jaar tijd terug betaald te worden.

Lenen bij de overheid

De overheid stimuleert het starten van een eigen bedrijf. Het is dan ook op verschillende manieren mogelijk een lening bij de overheid te krijgen, zelfs voor werklozen die hun eigen onderneming willen beginnen. Lees hieronder over de verschillende mogelijkheden wat betreft geld lenen bij de overheid.

Eén van de mogelijkheden is het verkrijgen van een Startio lening. Deze lening kan worden verkregen door kleine ondernemingen en startende zelfstandigen die minder dan vier jaar actief zijn in het ondernemen. Deze lening is er voor de ondernemers die al een bepaald bedrag bij de bank lenen, maar die dit bedrag willen aanvullen met een lening van de overheid. Het maximale bedrag dat bij de overheid kan worden geleend is €250.000. Het voordeel aan deze lening is dat de ondernemers weinig rente over het geleende bedrag hoeven te betalen.

Een andere lening die men kan verkrijgen bij de overheid is de Initio lening. Deze lening is in feite een combinatielening. De overheid zal hierbij de helft van de lening verstrekken, zodat de bank bereid is het overige geld te verstrekken. Ook deze lening is geschikt voor zelfstandigen en kleine ondernemingen. De lening dient in 3, 5 of 7 jaar afbetaald te worden tegen een rente van 4%.

Ook is de overheid bereid om werklozen te helpen bij het starten van hun eigen zaak. De werklozen die een uitkering ontvangen kunnen gebruik maken van een Startlening. Deze werklozen krijgen een lening van maximaal €30.000 (met weinig rente), en zullen daarnaast extra begeleiding krijgen bij het starten van hun eigen onderneming. De mensen die deze lening aan kunnen vragen moeten minstens drie maanden op zoek zijn naar een geschikte baan of een uitkering ontvangen.

Getagd met Financiering eigen onderneming, geld lenen voor eigen bedrijf, geld lenen voor eigen zaak, Lenen voor eigen bedrijf, lening afsluiten, Lening voor eigen bedrijf

 

Let op: geld lenen kost ook geld.