Micro lenen?

Kom je deze maand wat geld te kort voor je vaste maandelijkse lasten of wil je eenmalig een iets grotere uitgave doen en heb je niet voldoende geld op je rekening? Is een bepaald artikel nu in de aanbieding en kun je niet wachten op je volgende salaris? Denk dan eens aan de mogelijkheid voor micro lenen.

 


Wat houdt micro lenen precies in?

Micro lenen is het vlug lenen van een klein bedrag zonder een complete kredietcheck of een eenvoudigere, kortere kredietcheck. Met micro lenen kun je op een snelle manier wat extra geld lenen om je tijdelijke extra kosten wat te overbruggen tot je volgende salaris bijvoorbeeld. Doordat er geen tot bijna geen kredietcheck nodig is voor het lenen van een klein bedrag, heb je het geleende bedrag snel op je rekening staan. Een ander woord voor micro lenen is een minilening. Je leent als het ware een klein bedrag waar je snel de beschikking over hebt. Zo kun je snel de kosten voldoen die je moet maken of het product kopen waar je je oog op hebt laten vallen. 

Hoe vraag je een microlening aan?

Het grootste voordeel van micro lenen is dat het een snelle en vluchtige procedure is. Je kunt het geleende bedrag al op dezelfde dag op je rekening ontvangen. Micro lenen gaat eenvoudig online, je vult wat gegevens in en verstuurt deze naar de kredietverstrekker. De kredietverstrekker heeft in ieder geval een aantal basisgegevens van je nodig zoals documenten over wie je bent, waar je woont en op welk bankrekeningnummer de minilening gestort kan worden. Wanneer je deze gegevens hebt ingeleverd, dan is het enkel nog wachten op een bevestiging van de verstrekker. Zo kun je hier direct een microlening voor € 500 afsluiten. 

Wat kan micro lenen voor jou betekenen?

Veel mensen die een microlening afsluiten doen dit om een tijdelijke financiële tegenvaller te compenseren, zoals het hoger uitvallen van een energierekening of het overbruggen van de vaste lasten door het tijdelijk wegvallen van een inkomstenbron bijvoorbeeld. Een andere reden voor micro lenen kan een eenmalige duurdere uitgave zijn. Zoals het inkopen doen voor de feestdagen die duurder uitvallen dan verwacht of het profiteren van een Black Friday aanbieding, maar er staat net niet voldoende geld op je rekening.

Wat je leendoel precies is, dat hoef je niet door te geven aan de kredietverstrekker. Dus welke reden jij ook hebt om een tijdelijke kleine lening te kunnen gebruiken is helemaal aan jou en kun je helemaal zelf bepalen. De microlening is enkel daar om jou tijdelijke financiële hulp te bieden, precies daar waar het nodig is.

Getagd met geld lenen, goedkope micro lening, goedkope mini lening, klein bedrag lenen, lage interest, lening, micro, micro lenen, micro lening, micro lening lage interest, mini lening

 

Let op: geld lenen kost ook geld.