Een autolening zonder bank, kan dat?

Heb je je oog laten vallen op een nieuwe auto, maar staat er op dit moment nog niet genoeg geld op je spaarrekening? Of is er onverwachts iets stuk gegaan aan je huidige wagen en lopen de kosten flink op of is je auto zelfs niet meer te redden? Wanneer je deze kosten niet uit eigen middelen kunt voldoen, dan kan autofinanciering een eenvoudige oplossing bieden.

 


Door een autolening af te sluiten, spreek je een constructie af waarbij je toch een nieuwe of tweedehands auto kunt kopen met behulp van financiering. Bij deze vorm van kredietverstrekking leen je geld met een specifiek doel, namelijk voor de aanschaf of herstel van je voertuig. De lening wordt afgesloten tegen vooraf afgesproken rente en een eigen aflossingsregeling. Zo kun je in een oogopslag zien waar je aan toe bent en welke kosten autokrediet met zich mee kunnen brengen.

Bij een autolening wil je uiteraard een lagere rentevoet zodat de maandelijkse kosten voor terugbetaling zo laag mogelijk zijn. Een goede mogelijkheid om zo goedkoop mogelijk te lenen voor de aanschaf van een auto wordt vaak niet bij de banken aangeboden, maar bij externe kredietverstrekkers. Geld lenen zonder bank kan heel vlug geregeld zijn en voordat je het weet kun je je nieuwe voertuig al in huis halen.

Zaken waar je rekening mee moet houden is dat je de autolening aan de auto besteed en het wagen als onderpand geldt. Verder spreek je een vaste rente af bij de autolening, een vast maandbedrag voor de aflossing en wordt er een vaste looptijd vastgesteld bij het afsluiten van het contract van de lening. 

Een auto kopen via afbetaling bij de garage of via een autolening?

Het komt ook voor dat autogarages auto’s aanbieden die je op afbetaling kunt kopen. Dat kan erg aantrekkelijk klinken, maar de voorwaarden en rentes zijn vaak onduidelijk. Het risico aan dergelijke acties is dat de maandlasten voor de afbetaling erg hoog kunnen liggen waardoor je uiteindelijk veel meer betaald voor de auto dan dat de auto waard is. Ook kun je het overzicht verliezen van de prijs die je voor de auto betaald en de extra kosten die je betaald voor de wijze van afbetaling omdat de maandelijkse kosten als geheel bedrag worden gepresenteerd. Om het overzicht te bewaren en duidelijk te weten waar je aan toe bent wat betreft leenkosten en de kosten van de auto zelf, kan het in veel gevallen verstandiger zijn om zelf een autolening af te sluiten. Zo hou je enerzijds zicht of je de auto voor een marktconforme prijs koopt en anderzijds blijft het transparant wat je aan extra kosten betaalt voor de lening. Wel zo prettig.

Getagd met 0 financiering auto, afsluiten autolening, auto financieren, auto lening, auto lening afsluiten, auto lening lage rente, goedkope auto lening, lenen voor auto, simulatie auto lening

 

Let op: geld lenen kost ook geld.