Maak je dromen waar met een lening

auto leningDroom je al tijden van die mooie nieuwe auto of wil het sparen voor jouw droomhuis je niet erg lukken?

Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor het afsluiten van een lening. Daarvoor hoef je echt niet enkel naar de bank te gaan. Ook als je geweigerd bent door de bank kun je geld lenen via andere kredietverstrekkers. Denk bijvoorbeeld aan privé leningen, doorlopend krediet of een persoonlijke lening.

Welke vorm van lening je ook kiest, het altijd belangrijk je goed in te lezen voordat je een lening aan gaat. Check daarom eerst onze 5 tips.


Tip 1: kies je leendoel

Het is belangrijk om goed voor ogen te hebben met welk doel je een lening wilt afsluiten. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe auto nodig voor je gezin of voor je werk? Wil je al tijden een mooie reis maken of heb je een lening nodig om je droomhuis te kunnen kopen? Stel eerst je leendoel vast en de omvang van het bedrag dat je wilt lenen, voordat je verder gaat. 

Tip 2: ken het aanbod

We kennen allemaal wel de klassieke lening die je bij een bank af kunt sluiten. Maar wist je dat er nog veel meer mogelijkheden zijn? Zo kun je prima lenen zonder bank maar via een persoonlijke lening, een hypothecaire lening afsluiten of juist kiezen voor een woonkrediet. De vorm van de lening die het beste bij jouw situatie past, hangt af van welk leendoel je onder tip 1 hebt vastgesteld. 

Tip 3: doe een simulatie

Met welke reden je ook geld wilt lenen, het is altijd handig om een lening simulatie te doen. Zo kun je kijken hoeveel geld je kunt lenen en hoeveel het kost om net iets meer te lenen of juist minder te lenen dan je zelf had bedacht. Ook kun je antwoord krijgen op de vraag: “hoeveel hypotheek kan ik krijgen?”. Het laten uitvoeren van een dergelijke berekening helpt je een evenwichtigere keuze te maken.

Tip 4: kijk en vergelijk

Zoals onder tip 2 vermeld, is het aanbod aan soorten leningen groot. Eens je na een simulatie je leendoel de uiteindelijke omvang van je lening hebt vastgesteld, doe je er verstandig aan diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo kun je voor hypothecaire leningen terecht voor advies bij Hypotheek24. Wat voor lening je ook wilt afsluiten, je kunt met gemak tientallen euro’s besparen door je lening te vergelijken.

Tip 5: ga voor groen!

Deze laatste tip is eigenlijk een bonustip, want als je dit goed aanpakt kun je zelfs geld terugverdienen met je lening. Wanneer je kiest voor een groene lening ga je aan de slag om het energieverbruik in je woning te beperken. Zo verlaag je én je energiekosten, maak je gebruik van een relatief voordelige lening én ben je goed voor het milieu. Kortom een echte win-win!

Getagd met auto kopen, auto lenen, bedrag lenen, droomhuis, geld lenen, huis kopen, leendoel, lenen bank, lening, simulatie lening, Woonkrediet

 

Let op: geld lenen kost ook geld.