Kopen op afbetaling? Geen probleem hier!

credit-card-paymentNormaal gesproken betaal je ergens een bepaald bedrag voor en vervolgens is het van jou. Bij kopen op afbetaling geldt een ander verhaal. Wettelijk staat het geregeld in nummer 7a van het Burgerlijk wetboek. Hierin staat beschreven dat de aankoop wel direct van de koper is, maar dat diegene de koopprijs in termijnen terug mag betalen. Vanzelfsprekend wordt deze regeling vaak alleen bij grote bedragen getroffen. Wanneer je een stuk ham bij de slager koopt, is het niet gebruikelijk dit pas na een maand af te betalen. Ben je van plan een auto of een huis te kopen, dan wordt het al een stuk aannemelijker. Vergeet niet dat een koop op afbetaling niet hetzelfde is als een huurkoop, waarbij eigendom pas wordt overgedragen bij totale afbetaling. Je bent dus meteen eigenaar van hetgeen je koopt, maar bent nog wel geld verschuldigd. De verstandigste manier om een koop op afbetaling te regelen, is door schriftelijke overeenkomst. Het recht op een eerdere afbetaling ligt bij de koper. Daarbij komt een korting van vijf procent de hoek om kijken, mocht de koper beslissen in één keer alle termijnen af te lossen. Laten we niet te ver op de zaken vooruit lopen.

Leen bij geld-lenen-zonder-bank.be!

Om je koop af te mogen betalen op langere termijn, betaal je rente. Wij kunnen voor je berekenen wat je betaalt indien je kiest voor een koop of afbetaling. In één keer betalen blijft natuurlijk goedkoper, als je deze mogelijk hebt tenminste. Leen je je geld bij ons, dan betaal je een rente die veel lager is dan gemiddeld, waardoor jij alsnog kunt profiteren van een voordelige afbetaling van je koop.

Getagd met Kopen op afbetaling, kosten kopen op afbetaling, Rente kopen op afbetaling, waar kopen op afbetaling, wat kost kopen op afbetaling

 

Let op: geld lenen kost ook geld.