Hoeveel leningen mag u hebben?

Een lening aanvragen gaat heel makkelijk de dag van vandaag. U hoeft er bijna niet meer voor uit uw woning te komen. Heel makkelijk en snel dus. Banken hebben de laatste jaren heel wat ingezet om klanten zoveel mogelijk via het internet te laten doen. Online banking is al enige tijd erg in trek en die diensten breiden steeds maar uit. Nu is er al heel veel mogelijk om via de smartphone te doen. De apps zijn zeer gebruiksvriendelijk en betalingen gaan heel snel. Ook om een lening te zoeken kan u via het internet te werk gaan. De banken laten u toe om via hun site een lening simulatie uit te voeren:Hangt dit samen met mijn inkomen? 

Elke klant bij een bank mag tot 1/3 van zijn inkomsten spenderen aan vaste uitgaven. Die vaste uitgaven zijn voor een bank leningen en alimentatie. Als u geen van beide hebt dan neemt u uw volledige loon en neemt u daar een derde van af. Dat bedrag kan u dus spenderen aan een of meerdere leningen. In de meeste gevallen en bij een lening met twee partners kan u een woonlening, autolening en mogelijk nog een derde lening op eenzelfde moment hebben lopen. Alles hangt af van het bedrag van uw inkomsten en hoeveel u wil lenen uiteraard. Maar als u wat goed plant of goede verdieners bent dan is dat zeker mogelijk.

Is het altijd verstandig om te lenen?

Het is ook maar de vraag of u al die leningen wil hebben en op eenzelfde moment wil afsluiten. Een lening is een verbintenis aangaan met een bank, u moet ze dus maandelijks afbetalen. Dat zorgt voor toch wat financiële druk en dat kan soms verkeerd aflopen. Als u ineens een onverwachte kost hebt die u niet meer kan betalen omdat er per maand te veel uitgaat naar de afbetaling van de leningen.

Denk er dus zeker goed over na alvorens een lening aan te gaan. Voor een woning of een auto kan u haast niet anders meer dan ervoor te lenen. Die bedragen zijn te hoog om in een keer te betalen. Maar voor kleinere aankopen denkt u beter twee keer na. De kosten op een lening moet u ook betalen namelijk. En voor meerdere leningen tegelijk kan dat bedrag oplopen. Dan is het beter om wat te sparen en het van uw eigen middelen te kopen.

Conclusie

Het is dus mogelijk om meerdere leningen te hebben en zelfs bij verschillende banken. De afbetaling verloopt dan via domiciliëring bij de bank waar uw zichtrekening staat. Dat gaat allemaal automatisch dus daar hoeft u weinig aan te doen. Loopt u al helemaal warm? Doe dan nu een vrijblijvende simulatie voor een persoonlijke lening!

Getagd met autolening, hoe vaak, hoe vaak lenen, hoe vaak mag je lenen, hoeveel leningen, hoeveel leningen mag je hebben, hoeveel leningen mogelijk, Hypothecaire lening, lenen, lenen bij bank, lenen mogelijk, lenen voor auto, lening simulatie, leningen, persoonlijke lening, woninglening, woonlening

 

Let op: geld lenen kost ook geld.