Hoeveel mag je lenen voor een optimaal fiscaal voordeel?

Wist je dat je een lening fiscaal kan inbrengen? Inderdaad, je kan het in je belastingen laten vermelden en dat zorgt toch voor enkele voordelen. Het belangrijkste is dat je minder belastingen zal moeten betalen en dat is toch weer een voordeel. Maar je moet dan wel eerst de lening aangaan en aan de afbetaling beginnen. Dat is dan weer een kost die je in je budget moet opnemen. Als je zelf niet op de hoogte bent van hoe dit allemaal kan verlopen dan kan je een boekhouder onder de arm nemen. Zij hebben de nodige kennis om dit allemaal tot in de puntjes te regelen. Op die manier heb jij hier geen zorgen rond. 

Vooral een woonlening is voor heel wat mensen interessant omdat dit in de belastingen kan opgenomen worden. Op die manier betaal je dus minder belastingen. Uiteraard loopt de afbetaling steeds door en dat is vaak een grote hap geld uit je budget. Maar je hebt er op termijn wel een eigen woning mee. Dat is een mooi doel dat je voor ogen moet houden. Op die manier kan je mogelijk ook iets achterlaten voor eventuele kinderen. Vooraleer je aan een woonlening kan geraken moet je eerst een grondig vergelijk doen van de banken. Ze bieden allen zo een lening wel aan, maar de kosten kunnen nogal verschillen. Ga daarom op zoek naar de laagste kosten, op die manier kan je meer kapitaal lenen en meer investeren in woning.

lening

Andere leningen zoals bijvoorbeeld een autolening of persoonlijke lening kunnen niet ingebracht worden in de belastingen. Een autolening mogelijk wel, als je een zelfstandig beroep uitoefent waarbij je de auto vaak gebruikt. De onkosten hiervan kan je in de belastingen inbrengen en dat maakt dat je er een fiscaal voordeel uithaalt. Je kan hier steeds meer informatie over vinden op de website van een bank. Die staan boordevol info. Heb je toch nog vragen dan kan je steeds naar een bankkantoor gaan. Daar zal een bankbediende je graag verder helpen. Contact opnemen via e-mail of zelfs sociale media is tegenwoordig ook al mogelijk. 

Het is dus interessant om te weten dat je een fiscaal voordeel kunt krijgen door te lenen. Heel wat mensen zijn hierover niet voldoende geïnformeerd en niemand zal het je zomaar vertellen. Informeer dus steeds alvorens ergens een lening af te sluiten zodat je geen enkel voordeel misloopt. Met een goede boekhouder kom je al een heel eind. Zij kennen deze wereld als hun broekzak en helpen heel wat klanten aan zoveel mogelijk fiscaal voordeel.

Getagd met belastingen, fiscaal voordeel, tax, terugtrekken

 

Let op: geld lenen kost ook geld.