De harde waarheid over het berekenen van je persoonlijke lening

Om een persoonlijke lening te berekenen heb je maar twee gegevens nodig. Het bedrag dat je wil ontvangen en de duurtijd van de lening. Inderdaad, meer is er niet nodig om een resultaat te krijgen. Interessant is wel om te kijken bij welke bank de kosten het laagst zijn voor de persoonlijke lening. Op die manier betaal je maandelijks minder af en kan je dat geld sparen of aan iets anders uitgeven. Hoe kan je dit allemaal doen en waar?

Hoeveel geld heb je nodig?

Veel speelt zich tegenwoordig af op het internet. Ook banken hebben de laatste jaren heel wat geïnvesteerd om mee te zijn in de digitale revolutie. Websites zijn steeds uitgebreider geworden en er is heel wat informatie te lezen. We voeren ook al jaren onze eigen bankverrichtingen uit via online banking en dat loopt perfect. Surf dus naar de website van enkele banken en voer daar een lening simulatie uit. Met de twee gegevens zoals hierboven beschreven kan je aan de slag. Weet je al hoeveel je wil lenen? Goed zo, nu nog een duurtijd kiezen. Want daar kan je het aantal maanden van afbetaling zelf bepalen.

Een korte duurtijd van een lening is wel handig, de korte pijn. Maar het maandelijks bedrag ligt dan wel aanzienlijk hoger. Voordeel hiervan is dat je minder kosten moet betalen. Als je dat kan rijmen met je maandelijks budget moet je zeker hier voor kiezen. Gaat dat toch wat moeilijker dan kan je de duurtijd langer maken en de lening over een langere periode afbetalen. Dat zal makkelijker gaan in het budget, maar de kosten liggen dan wel wat hoger.

Om op die kosten te besparen kan je dus de duurtijd aanpassen, maar ook de banken vergelijken. Want de ene bank zal meer kosten aanrekenen dan de andere. Het is dus zaak om er de bank uit te kiezen die de laagste kosten heeft voor een persoonlijke lening. Hoe meer banken je vergelijkt hoe sneller je zal zien waar de laagste kosten zich bevinden.

Op die manier kan je een persoonlijke lening berekenen en zien wat voor jou het voordeligst is. Dat is altijd de lening met de laagste kosten, aarzel niet als je die ziet en vraag ze meteen aan. Dat kan ook via het internet. Het duurt maar even voor de bank je aanvraag in behandeling neemt en je van een antwoord voorziet. Stuur ook je financiële gegevens door zodat de bank kan bereken wat je mogelijkheden zijn. Je hebt een vaste job nodig om een lening aan te gaan en af te betalen. De kosten mogen ook niet te veel doorwegen. Voor een bank zijn vaste kosten andere lopende leningen en alimentatie.

Getagd met persoonlijke lening, simulatie

 

Let op: geld lenen kost ook geld.