Hoe snel 5000 euro lenen? Ga je best naar een particulier, of een bank?

Ben je op zoek naar een manier om geld te lenen? Dan kan je terecht bij een particulier of een bank. Welke de beste keuze is, dat kan je uit dit artikel halen. Het heeft uiteraard allebei voor – en nadelen, het is dus aan jou om af te wegen wat voorrang heeft. Een bank is een instelling die niets anders doen dan met financiële zaken bezig te zijn. Een particulier verleent je eigenlijk een gunst en bij eventuele problemen kan het lastiger worden.

Stel dat je wil 5000 euro lenen van een particulier, dan moet je eerst iemand vinden die dat bedrag aan je wil lenen. Dat kan een vriend of familielid zijn die kapitaalkrachtig genoeg zijn. Als zij akkoord gaan met dat bedrag, dan is dat al een eerste stap. De volgende stap moet zijn dat je de voorwaarden overeenkomt. Hoeveel zal je afbetalen per maand en over welke termijn? Het is dan wel een aanzienlijk bedrag, het zou lastig zijn voor de ontlener dat het 10 jaar zou duren om dat geld terug te zien. Dus de termijn zal een pak korter moeten dan dat. Maar dat kan je in een gesprek overeenkomen. Ook eventueel een kostenpercentage bij laattijdige betalingen.

lening

Als je zelf niet weet hoe je dat op papier kan zetten dan is het mogelijk om dat te laten opstellen bij een notaris. Die hebben de nodige kennis van deze zaken en weten welke voorwaarden zeker moeten vermeld staan op zo een document of contract. Om discussies te voorkomen in de toekomst is het misschien best om dit zo aan te pakken. Beide partijen moeten dan aanwezig zijn om alles goed te kunnen noteren en daarna te ondertekenen. Je kan ook overeenkomen welke notaris je hiervoor kiest. Er is dan mogelijk een betaling nodig aan de notaris om dit werk op te stellen. 

Mocht je datzelfde bedrag bij een bank lenen dan verloopt het toch wat anders. Dan moet je eerst op zoek naar de bank die je de beste voorwaarden kan geven. Dat wil zeggen: de laagste kosten. Want banken rekenen altijd kosten aan voor hun diensten, en dus ook voor een persoonlijke lening. Je kan via het internet op zoek naar de bank met de meest interessante voorwaarden. Op die manier hoef je niet uit je woning te komen. Naar een bankkantoor gaan zou je heel wat tijd kosten. Maak het jezelf makkelijk en zoek vanaf je computer. Vergelijk banken met de handige lening simulatie tool die op de websites staan. Daarmee krijg je een correcte berekening en weet je hoeveel je maandelijks moet afbetalen. 

Getagd met particulier lenen, snel geld lenen

 

Let op: geld lenen kost ook geld.