Hoeveel kan ik lenen zonder een bank?

Wie het financiële nieuws volgt, kan het niet zijn ontgaan dat geld lenen in België populair is. De lage rentevoet doet veel mensen besluiten tot goedkoop geld lenen in België.  Door het grote aanbod online variërend van lenen bij de bank, een kredietfirma tot geld lenen bij particulier België, is de behoefte onder geldleners naar een helder overzicht van de mogelijkheden groot.


Een van de laatste trends op de markt van geld lenen in België is om dit niet via de bank te doen. Banken stellen vaak hogere eisen aan het lenen van geld. Ook kiezen sommige klanten ervoor om een eerdere lening bij de bank te combineren met een lening bij een andere (particuliere) kredietverschaffer. Vooral een lening voor bijvoorbeeld een nieuwe computer, smart-tv, inrichting van het huis, of een auto worden nogal eens bij dergelijke online aanbieders afgesloten. Geld lenen bij een particulier in België is trouwens ook mogelijk. Let in  dat geval wel op voor woekerrentes. Vergelijk altijd de rente die je betaalt met de gangbare marktrente.

Hoeveel lenen?

Kredietverstrekkers lenen je sneller een som geld naarmate je nettoloon hoger is, en je al langere tijd – doorgaans minstens twee jaar – een vaste job hebt. Een handige vuistregel is dat je een derde van je nettoloon moet overhouden om je lening(en) af te betalen. Als alleenstaande hou je zo best minstens 900 euro over voor je levensonderhoud, als koppel 1.000 euro. Zit je zonder job? Dan is het een stuk moeilijker om aan een lening te geraken. Verder wordt er ook gekeken naar hoe je je inkomen verdient. Werk je in vast dienstverband of als zelfstandige? Of heb je een inkomen uit pensioen? Behalve je inkomen spelen ook je gezinssituatie, je leeftijd, je woonsituatie en eventueel andere uitstaande leningen mee. 

Start hier je aanvraag voor een lening!

Tip: een andere berekeningsmethode is om al je vaste kosten (inclusief onderhoud, hobby’s, domiciliëring …) in kaart te brengen. Met het grootste deel van wat overschiet, betaal je je lening af. Blijft er nog iets over, dan kun je dat aan de kant zetten.

De  hoogte van het te lenen bedrag hangt uiteraard ook af van het doel van de lening, de rentevoet en de looptijd. Daarom is het raadzaam een lening simulatie te doen. Dit kan makkelijk online.

Valkuilen

Uiteraard probeer je zo goedkoop mogelijk te lenen. Lenen kost immers geld. Maar er zijn ook andere parameters die spelen. Aan veel leningen wordt een verzekering gekoppeld die ervoor zorgt dat je nabestaanden nooit met een schuld blijven zitten. Hier hangt wel een prijskaartje aan vast. Neem dit ook mee in je informatieronde.  Hoewel je zo kort mogelijk aan een lening wil vastzitten, kan het interessant zijn om voor een iets langere looptijd te gaan en jezelf zo wat meer ademruimte te geven voor onverwachte kosten die opduiken. Veel klanten vinden ook service belangrijk. Je vindt op het internet gemakkelijk terug wat anderen van jouw toekomstige kredietverstrekker vinden. En last but not least: als je kan sparen voor een uitgave is dat meestal beter dan geld lenen.

Getagd met autofinanciering, autolening, autolening simulatie, foedkoopste autolening, geld, geld lenen, Goedkoop lenen, groene lening, Hoeveel kan ik lenen, Hypothecaire lening, hypothecaire lening berekenen, hypothecaire lening simulatie, hypotheek, Hypotheek berekenen, lening, lening berekenen, lening huis, lening op afbetaling, lening simulatie, leningen, leningen vergelijken, persoonlijke lening, simulatie lening, sociale lening

 

Let op: geld lenen kost ook geld.