Bij wie aankloppen?

Geld lenen bij een bank wordt steeds moeilijker. Dat is het gevolg van de financiële crisis en de wantoestanden van de laatste jaren waardoor de winstmarges van de banken serieus gedrukt werden. Maar misschien heeft u ook een persoonlijke reden om liever niet te gaan lenen bij uw bank? In dit geval kunt u gebruik maken van kredietverstrekkers die geen banken zijn.  Sinds de financiële crisis die ook een vertrouwenscrisis in de banken teweegbracht, is geld lenen zonder bank steeds gebruikelijker geworden. Daarnaast is internet steeds beter beveiligd. Dit samengaan van maatschappelijke ontwikkelingen heeft ervoor gezorgd dat geld lenen zonder bank de nieuwste trend is als het gaat om kredieten afsluiten.


Populaire leenvorm

Het is een gewoonte die afstamt uit het verleden: hebben we een lening nodig, dan spreken we banken aan. Veel mensen komen zelfs niet verder dan hun thuisbank. Toch zijn er veel kredietverstrekkers terug te vinden die geen bankdiensten aanbieden maar zich toch specialiseren in het verstrekken van leningen. Doorgaans vestigt men de aandacht op de persoonlijke lening op afbetaling. Bij dit soort leningen wordt alles op voorhand bepaald. Looptijd, terugbetalingsbedrag en intresttarief zijn allemaal op voorhand bekend. Dit houdt minder risico in voor de verstrekker, maar schept ook meer duidelijkheid voor de ontlener.

Vergelijken is de boodschap

Bijna elke kredietverstrekker heeft wel een site waarop je lening simulaties kan uitvoeren. Je kan dan op voorhand al een inschatting maken hoeveel een lening bij die instelling uiteindelijk zal kosten. Het uitvoeren van lening simulaties doe je het best op de website van de aanbieder zelf, zo ben je er zeker van dat steeds de meest actuele rentetarieven gebruikt worden. Leningen vergelijken doe je aan de hand van het JKP (Jaarlijks Kosten Percentage). Het JKP omvat niet alleen de intrestvoet maar ook alle kosten die bij de lening gepaard gaan. In België is men wettelijk verplicht om het JKP te vermelden. Dit maakt het voor jou wel veel eenvoudiger om leningen met elkaar te vergelijken zodat je de goedkoopste lening kan vinden.

Nog een alternatief

Een andere mogelijkheid is het afsluiten van een onderhandse lening.  Je leent bijvoorbeeld geld bij een familielid, bekende of particulier. Het maken van de afspraken over zo’n rekening is erg belangrijk. Als je goed afspreekt wat je leent, wanneer en in welke termijnen wordt terugbetaald en tegen welke rente geleend kan worden, kan er eigenlijk niks meer fout gaan. Iedereen weet wat er van hem of haar wordt verwacht. Je kunt dit zelfs vastleggen in een contract. Om achteraf betwistingen te vermijden is het aan te raden alles te laten verlopen via overschrijvingen. Ideaal is dat je in de mededeling duidelijk verwijst naar de schriftelijke leningovereenkomst. Eventueel kan je ook overwegen de lening te laten registreren op het registratiekantoor in je buurt. Je betaalt dan het vast recht van 25 euro.

Verlies geen tijd

Wil je ook lenen zonder de tussenkomst van de bank?  Doe een aanvraag en we nemen direct contact met je op.

Getagd met Goedkoop lenen, kredietverstrekkers, lenen zonder bank, lening simulatie, onderhandse lening afsluiten, persoonlijke lening, persoonlijke lening simulatie

 

Let op: geld lenen kost ook geld.