Hoeveel geld kun je als particulier lenen zonder bank?

particulier lenenJij wil graag je droom realiseren?

Dat kost helaas heel wat geld en daarover beschik je zelf misschien niet. Is dat dan een reden om die droom te laten varen? Welnee, natuurlijk niet!

Er zijn veel mogelijkheden om door middel van een lening aan het benodigde budget te komen, Realiseer je wel goed dat het lenen van geld gepaard gaat met extra kosten, die je uiteindelijk zult moeten terugverdienen. Maar op de lange termijn zul je er hoogstwaarschijnlijk alleen maar profijt van hebben.


Welke opties zijn er?

Geldschieters

Je kunt ervoor kiezen om binnen je eigen familie of vriendenkring een geldschieter te vinden. Trap dan niet in de valkuil dat je te goeder trouw handelt, want velen zijn hiermee al de fout in gegaan. Zorg ervoor dat je alles vastlegt in een contract, zodat je elkaar altijd recht in de ogen kunt blijven kijken. Het contract dient als bewijs wanneer iemand zich niet houdt aan de gemaakte afspraken. Ook al is het je allerbeste vriend, zorg ervoor dat diegene dat na het afronden van de deal nog steeds is!

Investeerders

Via het internet zijn talloze platforms te vinden waarop geldschieters zich aanbieden om te investeren in jouw droom. Pas echter goed op met wie je in zee gaat. Zorg ervoor dat je alles goed vastlegt en houd criminelen op afstand. Onthoud dat, als iets te mooi lijkt om waar te zijn, het dat meestal ook is. Laat je niet verleiden tot een deal waarvan je achteraf spijt krijgt en schakel eventueel een financieel expert in om te oordelen over het geboden voorstel.

Bonafide bedrijven

Gelukkig zijn er ook nog heel wat bonafide bedrijven actief op de financiële markt. De laatste jaren zie je steeds vaker dat bedrijven, die niets met het bankwezen te maken hebben, zich profileren als potentiële geldschieter. Misschien heb je zelf al een lening via zo’n bedrijf lopen en twijfel je eraan of je nog wel de beste deal hebt? Soms kun je beter direct je lening oversluiten en daarmee een gunstiger rendement behalen.

Peer-to-peer

De laatste categorie die we hier bespreken, is de zogenoemde peer-to-peer branche. Een digitaal platform zorgt ervoor dat het door jou gewenste leenbedrag wordt opgehaald bij de financiers. Zodra ze het benodigde geld bijeen hebben, wordt het aan je uitbetaald. In de rente die je betaald zit dan doorgaans een provisie voor het platform.

Getagd met bonafide, geld lenen, lening oversluiten

 

Let op: geld lenen kost ook geld.