Is lenen voor een auto verstandig?

lenen autoBen jij van plan een nieuwe wagen aan te kopen?

Niets verslaat het gevoel en de geur van een nieuwe auto waarmee jij binnenkort de baan op kan, voor werk of privé.

Je moet natuurlijk de nodige centen hebben om een nieuwe wagen te betalen. Als je die niet hebt, dan kan je een lening aangaan. Heel wat mensen doen het op deze manier omdat het bedrag te groot is om in één keer te betalen. 


Vrijblijvende lening simulaties

Banken staan direct voor je klaar om een lening af te sluiten. Via het internet is het tegenwoordig makkelijk om dat te doen. Met enkele klikken heb je een lening afgesloten. Maar vooraleer je daar bent is het handig om eerst wat te vergelijken. Want banken kunnen op vlak van kosten nogal verschillen. Dus dat is je eerste opdracht, om op dat vlak een vergelijk op te stellen. Je hoeft hiervoor niet naar elk bankkantoor te trekken, dit kan ook vanop je computer thuis. Via de websites van banken kan je makkelijk een lening simulatie uitvoeren. Dit kost je niets en is volledig vrijblijvend. Voer het bedrag in dat je wenst te lenen (de kostprijs van de auto) en kies het aantal maanden van de afbetaling. Met deze twee gegevens heb je al een resultaat.

Bereken het jaarlijks kosten percentage

Noteer dat resultaat en bekijk ook het JKP of jaarlijks kosten percentage. Dat is een handige graadmeter om banken te vergelijken. Hoe lager dat percentage is hoe interessanter voor jouw portemonnee. Want dan betaal je minder af natuurlijk en dat is toch de moeite waard. Bekijk nu ook andere banken en voer ook daar een simulatie uit. Vergeet zeker je vaste huisbank niet. Het kan zijn dat net zij de laagste kosten hebben. Blijf zeker vergelijk tot je die gevonden hebt, het maakt niet uit bij welke bank het is.

Lening aangaan bij een andere bank

Je kan een lening aanvragen bij een bank die niet je vaste huisbank is. Je hoeft daarom niet al je bankzaken mee te verhuizen. Je kan alles laten staan en de autolening ergens anders afsluiten. Het gaat dan over de kosten die je moet betalen op de lening. Van zodra die het laagst zijn ben je in je opzet geslaagd.

Dus als je zelf niet voldoende centen hebt dan is het verstandig om te lenen. Een nieuwe auto kopen kost heel wat geld en het moet financieel haalbaar zijn. Door te lenen kan je makkelijk elke maand een vast bedrag afbetalen. En na de duurtijd van de lening is de auto helemaal van jou. 

Getagd met auto lenen, autolening, banken, banken vergelijken, lenen, lenen auto, lenen wagen, online geld lenen

 

Let op: geld lenen kost ook geld.