Zelfstandige worden? Lees dan deze 4 tips

zelfstandigeWil jij zelfstandige worden?

Een eigen zaak opstarten en uitbouwen is een boeiend, maar ook vaak moeilijk avontuur.

Als starter kan je wel een aantal dingen doen om jouw kans van slagen te vergroten. Met deze 5 gouden tips neem jij zeker een goede start!


Kies een goede locatie

De keuze van een goede locatie voor jouw bedrijf is van groot belang. De activiteit van je onderneming bepaalt in grote mate waar je een pand zal zoeken. Daarom moet je goed weten wie je klanten zijn en waar ze zich bevinden. Maar ook moet je nadenken over je leveranciers, personeelsleden en concurrentie. 

Veel bedrijven willen zich ver van de concurrentie vestigen, maar misschien is het juist slim om een vestiging dichtbij te zoeken? Zo hebben potentiële klanten je direct gevonden. Daarnaast is een vlotte bereikbaarheid een groot pluspunt. Dat betekent niet alleen de nabijheid van openbaar vervoer, maar ook zo weinig mogelijk file en voldoende parkeergelegenheid.

Open een zakelijke rekening

Al te vaak worden de financiële noden zwaar onderschat, zorg dus voor voldoende startkapitaal. Wil je als startende ondernemer snel geld lenen? Dat kan door een zakelijke lening af te sluiten. Dit soort lening heeft het financieren van investeringen als doel. 

Om de beste zakelijke lening te vinden moet je vergelijken en dat kan bij Directgeld-lenen.nl. Bij hen kan je een 100% eerlijk en onafhankelijk overzicht van aanbieders verwachten. Zij hebben geen afspraken of deals afgesloten met bepaalde financiers. Er wordt dus geen voorrang gegeven aan een bepaalde aanbieder. 

Streef een divers klantenbestand na

Heel wat startende ondernemers komen in de problemen door een tekort aan klanten of een onevenwichtig klantenbestand. Het is daarom erg belangrijk om je te richten op de juiste doelgroep, maar ook om voldoende diversificatie in je klantenbestand te hebben.

Daarnaast trek je ook veel klanten aan via sociale media. We raden je aan om voldoende aandacht te geven aan je online aanwezigheid. Je website is van groot belang voor klanten. Dat is de plek waar (potentiële) klanten op zoek gaan naar informatie over je aanbod en diensten. Je website moet een duidelijk beeld geven over wie je bent en waar je voor staat.

Start met netwerken

Investeren in je netwerken is uiterst belangrijk. Via netwerken krijg je de beste vorm van reclame, namelijk van mond tot mond. Maar hoe start je met het creëren van een netwerk? Dat kan op verschillende manieren! Je kan bijvoorbeeld als starter veel events bijwonen om op die manier je zakelijke relaties te onderhouden. Naarmate van tijd ondervind je zelf welke netwerkbijeenkomsten het meeste opleveren. We raden je aan om jouw sector op de voet te volgen en aanwezig te zijn waar ook jouw partners en potentiële klanten zijn. 

Daarnaast kan je ook online netwerken, bijvoorbeeld op LinkedIn, Facebook of Twitter. Je kan deze kanalen gebruiken om nieuws uit je sector of vacatures te delen. Ook kan je het gebruiken om op zoek te gaan naar opdrachten, partners of events.

Getagd met lenen als zelfstandige, netwerken, zakelijke rekening, zelfstandige

 

Let op: geld lenen kost ook geld.