Wanneer kost geld lenen geld?

geld lenenGeld lenen kost ook geld!

Je hebt het ongetwijfeld al gehoord van anderen, via reclame of van de bank.

Maar hoeveel moet je dan juist betalen als je wil lenen? Wat zijn de kosten die bij jouw lening komen kijken?


Geld lenen kost ook geld

De banken hebben het internet volop ingezet om nieuwe klanten te vinden. Het is een gemakkelijke manier om een groot publiek te bereiken. De affiche borden langs de weg zie je ook nog vaak, maar via het internet is het een pak interessanter. Net omdat iedereen wel eens op het internet bezig is, sociale media gebruikt, informatie nodig heeft. Dan is het makkelijk om de potentiële klant via de website naar binnen te lokken met een mooi voorstel. Maar is dat voorstel wel zo mooi als ze doen uitschijnen? Je kent de slogan hopelijk al: let op, geld lenen kost ook geld. Op de diensten die banken aan je verlenen betaal je dus kosten. En hoeveel die precies zijn ontdek je in dit artikel.

Maandelijkse afbetaling

Het JKP of jaarlijks kosten percentage is in dit geval best wel belangrijk. Dat staat overal vermeld op de websites van de banken. Daartoe zijn ze ook verplicht, om bij een aanbod alle informatie en kosten te vermelden. Zo is de klant direct op de hoogte wat een lening zal kosten. Want als je 10.000 euro leent bij een bank, dan betaal je meer terug. Hoeveel dat precies is kan je berekenen via de websites. Elke bank heeft tegenwoordig een online lening simulator. Waarmee je eenvoudig kan uitrekenen hoeveel je maandelijks moet afbetalen.

Voer een bedrag in en kies de duurtijd van de lening. Met deze twee gegevens krijg je al een resultaat voor je te zien. Noteer dat indien nodig, en simuleer nu bij een andere bank. Krijg je daar een beter voorstel te zien, dan is dat het interessantst voor jou. Je kan ook nog de duurtijd aanpassen naar de langst mogelijke tijd. Hoe meer maanden je kiest om de afbetaling uit te voeren, hoe lager het maandelijks bedrag is. Let op, je zal dan ook merken dat je meer kosten zal moeten betalen aan de bank op die manier. Als je het aantal maanden beperkt dan is het maandbedrag hoger, maar betaal je minder kosten af aan de bank.

Gratis simulatie

Dus elke lening die je bij een bank afneemt, zal je geld kosten. Het is dan voor jou zaak om er de beste voorwaarden uit te kiezen, en dat is door zoveel mogelijk te simuleren. Dat is gratis en volledig vrijblijvend, je kan hier dus niets verkeerd mee doen. Als je nog bijkomende info wenst, dan kan je steeds naar een bank gaan, bellen, of via sociale media een gesprek starten. Er is altijd wel een manier om snel met een bank in contact te komen. En heb je een goed voorstel gevonden? Dan kan je vaak al via de website van de bank de lening in orde maken.

Getagd met geld lenen, gratis lening simulatie, lenen kost ook geld, voorwaarden lening

 

Let op: geld lenen kost ook geld.