Het nut van een kredietkaart

kredietkaart

“Blijf positief. Ga niet in het rood,” hoor je weleens als het over financiële zaken gaat. Logisch ook want lenen kost geld. Een reserve is echter wel handig. Zeker met de vakantie voor de deur. Hier blijkt het hebben van een kredietkaart nuttig. Vooral omdat je er ook makkelijk in het buitenland mee kan betalen en cash opvragen.

Een kredietkaart is een universeel betaalmiddel, waarmee je achteraf betaalt. Dit is een groot verschil met een bankpas, waarbij het geld altijd direct van je rekening wordt afgeschreven. In principe kan een kredietkaart gezien worden als een voorschieter, je rekent af maar betaalt meestal eenmaal per maand de totale kosten die je gemaakt heeft. Ook biedt een kredietkaart de mogelijkheid tot gespreid terugbetalen.

Een kredietkaart is een zeer handig betaalmiddel, maar je moet er kosten voor betalen. En daar kan je je vergelijk mee starten. Het internet heeft ons al zoveel handige websites en tools gegeven om diensten en producten te vergelijken. Vergelijkingswebsites voor banken schieten als paddenstoelen uit de grond, net omdat zoveel mensen willen vergelijken als ze een kredietkaart willen aanvragen. Hoeveel ben je op een jaar kwijt om een kredietkaart te gebruiken? De uitgave limiet is iets wat je bij de meeste kredietkaarten zelf kan bepalen. Bij de standaard kredietkaarten kan het zijn dat de uitgavelimiet vastligt. Bekijk dit goed bij het kredietkaart vergelijk. Het kan belangrijk zijn om toch de mogelijkheid te hebben om die limiet te verhogen. Denk maar aan een dure reis die je wil betalen, of een andere kost die niet kan wachten.

Net zoals bij elke andere kredietvorm moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. De kredietverstrekker zal dus enkele gegevens van je nodig hebben om te kunnen nagaan of je wel in staat bent de gemaakte uitgaven terug te betalen. Deze voorwaarden kunnen verschillen van bank tot bank. Je huidige bank kan je financiële situatie natuurlijk het best inschatten. Maar er zijn ook financiële instellingen die je niet verplichten om een zichtrekening te openen of met een domiciliëring te werken. Zo behoud je zelf de controle, wat toch een leuk gevoel is. Een voorbeeld hiervan is Record Bank.

Wist je trouwens dat behalve een financiële reserve een kredietkaart nog andere voordelen biedt? Vaak is je aankoop niet alleen verzekerd maar geniet je bovendien van een verlengde garantie op elke aankoop. Soms krijg je ook spaarpunten bij elke aankoop of biedt men je een zogenaamde cashback korting (online winkelen met korting). Voordelen zat dus.

Zoals steeds zijn er ook valkuilen. Ga nooit boven je budget en probeer gedane aankopen op een redelijke termijn terug te betalen. Vergeet niet dat bij een gespreide terugbetaling rente wordt aangerekend.
Een tip voor wie op vakantie vertrekt. Spijs je kredietkaart voor je vertrekt naar het buitenland zodanig dat je een positief saldo hebt op je kaart. Handig om overal cash op te vragen in de lokale munt.  Als je dan in het buitenland geld afhaalt, is dat zonder kosten! Je betaalt enkel de wisselkoersprovisie, maar geen extra kosten voor cash afhalen. Zo bespaar je veel geld.

 

 

 

Getagd met aanvraag kredietkaart, beste kredietkaart, betalen met kredietkaart, creditcardmaatschappijen, kosten kredietkaart, kredietkaart, kredietkaart vergelijken, kredietvorm, snel kredietkaart aanvragen, soorten kredietkaarten, voordelen kredietkaart, welke creditcard, welke kredietkaart

 

Let op: geld lenen kost ook geld.