Geld lenen om een vakantiewoning te kopen? Dat kan!

business-person-with-cash-10063679Afgelopen april werd bekend dat niet de Britten, de Russen of de Fransen de meeste woningen kopen in Spanje. Dit jaar waren het de Belgen die hier de meeste (vakantie)woningen hebben gekocht. Voor veel Belgen wordt de tweede woning gebruikt als vakantiehuis, maar deze dient ook vaak als beleggingspand. Op deze pagina gaan we dieper in op de mogelijkheden voor het kopen van een vakantiewoning en behandelen we de mogelijkheden voor het afsluiten van een lening voor de vakantiewoning.


Het financieren van een vakantiewoning
Het financieren van een tweede (vakantie)woning is anders dan het financieren van een eerste woning. Bij een eerste woning heeft u vaak te maken met een hypotheekrenteaftrek. Dit is iets waar u geen profijt van heeft bij het kopen van een tweede woning. Daarnaast is het ook lastiger om een vakantiewoning te financieren, doordat banken bij het afsluiten van een tweede hypotheek beter kijken naar uw financiële stand van zaken. Banken verwachten bij de aanschaf van een tweede woning vaak dat u een groot deel van het financiële plaatje zelf bekostigd. Dit is de reden dat het kopen van een vakantiewoning niet voor iedereen is weggelegd. Wij helpen u graag met het zoeken naar de meest geschikte lening.

Hoe kunt u een vakantiewoning bekostigen?
Er zijn verschillende manieren waarop u een vakantiehuis kunt bekostigen. Zo kunt u ervoor kiezen om de hypotheek van uw eerste woning te verhogen of kunt u een nieuwe hypotheek afsluiten met uw vakantiewoning als onderpand. Ook is het mogelijk om een persoonlijke lening af te sluiten. Al deze vormen zullen hier nader worden uitgelegd.

Wanneer mensen een vakantiewoning willen kopen, is het vaak mogelijk om de bestaande hypotheek (die zij hebben op hun eerste woning) te verhogen. De rentes van de eerste hypotheek liggen vaak een stuk lager dan de rentes op de nieuwe hypotheken. In veel gevallen is het mogelijk om de reeds bestaande hypotheek te verhogen, zodat de vakantiewoning met deze hypotheek gefinancierd kan worden. In sommige gevallen zal de vakantiewoning dan ook dienen als onderpand.

In sommige gevallen is het mogelijk een nieuwe hypotheek af te sluiten voor uw vakantiewoning. Het is voor banken echter risicovoller om een tweede hypotheek te verstrekken. Daarom wordt er van de klanten verwacht dat zij een groot deel van het aankoopbedrag zelf betalen. Wanneer u een vakantiewoning aan wilt schaffen in het buitenland wordt er verwacht dat u een nog groter deel van de financiering zelf inlegt. De buitenlandhypotheken worden dan ook niet altijd meer verstrekt.

Ook is het vaak mogelijk een persoonlijke lening af te sluiten bij een bank of een andere kredietverstrekker. Een persoonlijke lening is een aflosbaar krediet waarmee u een bepaald bedrag kunt lenen, zonder dat u deze moet verantwoorden. De maandlasten van een persoonlijke lening zijn vaak hoog doordat de looptijd kort is. Een persoonlijke lening is niet de meest ideale leenvorm bij de aankoop van een vakantiewoning doordat de lasten hoog zijn en de lening in een korte tijd afbetaald moet worden.

Getagd met geld lenen voor vakantiehuis, geld lenen voor vakantiewoning, Investeren in vakantiewoning, lening voor vakantiehuis, lening voor vakantiewoning

 

Let op: geld lenen kost ook geld.