Financiering studie

Studie leningTijdens je studie wordt je vaak geconfronteerd met verschillende kosten. Denk daarbij niet alleen aan de kosten voor je kot, maar ook aan boeken en cursussen, eventuele benzine of de kosten van het openbaar vervoer en ga zo maar door. Ook wanneer er een studiereis wordt gepland brengt dit uiteraard de nodige financiële verplichtingen met zich mee. Omdat lang niet iedere student over de mogelijkheid beschikt om er nog een job bij te nemen is een financiering studie vaak de enige mogelijkheid om tegemoet te komen aan alle kosten. In België kan een dergelijke financiering verkregen worden door middel van de zogenaamde studielening. Ben je ook op zoek naar een mogelijkheid om geld te lenen tijdens je studie? Aarzel dan niet langer en lees snel meer over het verkrijgen van een financiering tijdens je studie!

Voordelen studielening
Er zijn verschillende interessante voorwaarden verbonden aan het afsluiten van een studielening. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat de afbetaling van deze kredietvorm kan worden uitgesteld en dat alleen al is een uniek kenmerk waar maar weinig andere financieringen op de markt over beschikken. De studielening maakt het mogelijk om pas te beginnen met aflossen vanaf het ogenblik dat de studie is afgerond. Afhankelijk van de financiële instelling waarbij de studielening wordt afgesloten is hier wel een maximumleeftijd aan verbonden. Een ander niet onbelangrijk voordeel van de studielening is uiteraard het feit dat deze is voorzien van een sterk verlaagde rente. Vooraleer een studielening af te sluiten is het altijd een goed idee om even een vergelijking te doen van de verschillende mogelijkheden bij de diverse kredietverstrekkers. Alleen op deze manier zal je uiteindelijk kiezen voor de studielening die niet alleen over de interessantste voorwaarden, maar ook over de laagste intrest beschikt.

Nadelen studielening
In principe zijn er geen directe nadelen verbonden aan de studielening. Wel moet je er als kredietnemer rekening mee houden dat een openstaand saldo van een studielening een directe invloed kan hebben op het afsluiten van een mogelijke nieuwe lening. Mensen die bijvoorbeeld na afloop van hun studie een hypothecaire lening willen afsluiten dienen er rekening mee te houden dat er tijdens een controle van de financiële situatie een openstaande schuld zal worden opgemerkt. Die schuld kan er voor zorgen dat de lening je wordt geweigerd of dat ze slechts onder nog strengere voorwaarden wordt toegestaan. Omwille van deze reden is het dan ook steeds aangeraden om een financiering studie af te lossen vooraleer een nieuwe lening af te sluiten.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Getagd met afsluiten studielening, lening voor studenten, nadelen studie lening, Studie lening, studielening, voordelen studie lening

 

Let op: geld lenen kost ook geld.