Boot lening

Boot leningIn België hebben een groot aantal mensen een pleziervaartuig en daar komen jaarlijks verschillende nieuwe bij. Jammer genoeg beschikken maar weinig mensen over de mogelijkheid om de aankoop van een boot meteen uit de hand te betalen. Gelukkig biedt een zogenaamde boot lening dan de perfecte oplossing.In principe is een boot lening hetzelfde als een auto lening, alleen betreft het een vaartuig en geen voertuig waarvoor het krediet wordt afgesloten. Een boot lening biedt kredietnemers verder een relatief eenvoudige en vooral veilige manier om geld te lenen. Niet alleen wordt er meteen gestart met het aflossen van het geleende bedrag, daarnaast is ook de einddatum van de lening bij ondertekening van de kredietovereenkomst bekend waardoor je altijd bent verzekerd van een efficiënte afbetaling.

Veilig geld lenen voor een boot

De boot lening is in de basis gewoon een lening op afbetaling. Dat wil zeggen dat het volledige bedrag voor de boot kan worden geleend, maar dat er meteen moet begonnen worden met afbetalen. Is dat interessant? Jazeker. Op deze manier wordt het namelijk mogelijk om de kosten zoveel mogelijk te beperken en wordt het openstaande saldo na iedere afbetaling kleiner. Na enige tijd zal je dan ook merken dat de intresten verder zullen afnemen waardoor ook de invloed van de boot lening op je financiële situatie een behoorlijk stuk beperkter zal worden. Hoe dan ook is het afsluiten van een boot lening bij een erkende kredietverstrekker zeker en vast een veilige manier om geld te lenen voor de aankoop van een boot of ander pleziervaartuig zoals een jetski.

Is een boot lening duur?

Gezien het grote aantal pleziervaartuigen op de Belgische wateren is het niet meer dan normaal dat steeds meer financiële instellingen er voor kiezen om de boot lening aan te bieden. Vaak gaat het dan om een speciale lening op afbetaling waarbij de boot zelf als waarborg wordt genomen. Op deze manier kan de kostprijs zoveel mogelijk gedrukt worden waardoor het afsluiten van een boot lening niet alleen voor de kredietverstrekker, maar ook voor de kredietnemer interessant is. De grote concurrentie onderling zorgt er daarnaast ook voor dat het de moeite waard is om de boot lening te vergelijken onder de verschillende kredietverstrekkers. Alleen door een goede en objectieve vergelijking uit te voeren zal dan ook duidelijk worden welke kredietverstrekker je de boot lening tegen de scherpst mogelijke prijs kan toekennen.

Getagd met Boot lening, lening boot, lening voor boot, lening voor plezierjacht, plezierjacht lening

 

Let op: geld lenen kost ook geld.