Nadelen minikrediet

Nadelen minikredietHet minikrediet biedt voor veel mensen een interessante oplossing. We hebben het allemaal al wel eens meegemaakt dat het enige tijd financieel wat minder goed gaat. In dat geval kan het goed zijn om tijdelijk over wat extra geld te beschikken om bijvoorbeeld dagelijkse kosten mee te betalen. Ook wanneer er op het eind van de maand nog een grote factuur komt die je niet meteen kan betalen kan het afsluiten van een minikrediet voor de perfecte oplossing zorgen. Er zijn aan het afsluiten van deze kredietvorm verschillende interessante voordelen verbonden, maar toch is het belangrijk om ook voldoende rekening te houden met de nadelen waar je als kredietnemer mee wordt geconfronteerd. Wij zetten ze alvast graag allemaal even voor jou op een rijtje.

Hoge kostprijs
Kenmerkend voor een minikrediet is het hoge prijskaartje dat er aan verbonden is. Gezien de korte looptijd is het voor de kredietverstrekker niet mogelijk om een periodieke intrest in rekening te brengen. In plaats daarvan kiest hij er voor om een zogenaamde opstartkost aan te rekenen. Deze kost wordt slechts één enkele keer in rekening gebracht, maar ligt vaak erg hoog. In het slechtste geval kan deze tot wel 20 procent van het aangevraagde kredietbedrag bedragen. Daarnaast is het ten allen tijde erg belangrijk om het geleende bedrag binnen de vooropgestelde termijn terug te betalen aan de financiële instelling waarbij het minikrediet is afgesloten. Doe je dat niet, dan kan dat je op een behoorlijke boete te staan komen wat de lening zomaar nog eens extra duur kan maken.

Korte looptijd
Een tweede niet onbelangrijk nadeel dat we terloops eigenlijk al eens hebben aangehaald is de korte looptijd van deze kredietvorm. Een minikrediet mag dan specifiek bestemd zijn om mensen tijdelijk uit de nood te helpen, toch is een looptijd van 30 dagen vaak erg kort. Om je een vergelijking te geven, een minikrediet moet zijn terugbetaald op de dag dat ook de uitgavestaat van je creditcard van de bankrekening zal worden afgetrokken. Zorg er bij het afsluiten van een minikrediet dan ook altijd voor dat je met zekerheid het geleende geld tijdig kan terugbetalen. Is dat niet het geval dan kan dat je op een stevige boete komen te staan.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Getagd met mini lening, minikrediet, minikrediet nadelen, minilening nadelen, Nadelen minikrediet, nadelen minilening

 

Let op: geld lenen kost ook geld.