Wat zijn de condities voor een lening bij de bank?

Wanneer je het woord lening hoort dan zul je wellicht direct denken aan een lening die je bij de bank kunt afsluiten. Maar wist je dat je ook geld kunt lenen zonder dat de tussenkomst van een bank nodig is? De condities tussen het lenen bij een bank en geld lenen zonder bank kunnen wat verschillen. Het is goed om de verschillende voor- en nadelen op een rij te hebben voordat je je keuze maakt waar jij het beste je lening kunt afsluiten passend bij jouw situatie. 


De condities voor een lening bij de bank zijn vaak strikter dan bij het lenen bij externe kredietverstrekkers. Een van de belangrijkste condities voor een lening bij de bank is het hebben van vaste inkomsten. Dit kun je aantonen door bijvoorbeeld een kopie van je salarisstrook in te leveren. Ook speelt leeftijd vaak een belangrijke rol. De meeste banken verstrekken kredieten met een minimumleeftijd van 18 jaar en een maximum leeftijd van 74 jaar. Verder is de gezinssituatie en de woonsituatie van belang omdat sommige banken namelijk de voorwaarde stellen dat er bijvoorbeeld samen met je partner voor de lening moet worden getekend. 

Alle condities waaraan je moet voldoen om geld te kunnen lenen bij een bank moeten aangetoond worden met bewijzen. Ook behoort een check op de overige schulden en een eventuele vermelding op de zwarte lijst tot de veel voorkomende voorwaarden voor een lening. Vaak moet je woonachtig zijn in België en beschikken over een permanente verblijfsvergunning.

Elke verstrekker van leningen hanteert overigens zijn of haar eigen specifieke condities waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor een lening. Het is daarom verstandig om deze kredietverstrekkers goed met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt die past bij jouw situatie en bij jouw leendoelen.

Wat zijn de voordelen van geld lenen zonder tussenkomst van een bank?

Geld lenen zonder bank is sneller en vaak goedkoper. Je kunt geld lenen als particulier, zelfstandige en in sommige gevallen zelfs zonder een vaste baan of zonder het overleggen van al te veel gegevens en documenten. Externe kredietverstrekkers hebben veel concurrentie van andere aanbieders en willen vaak als beste uit de test komen door bijvoorbeeld zo laag mogelijke rente aan te bieden of zo gunstig mogelijke voorwaarden. Hier kun jij dan weer je voordeel mee doen door juist voor dat bedrijf te kiezen. 

Wanneer je snel geld wilt kunnen lenen zonder de vertragende tussenkomst van een bank of wanneer je niet precies aan de strikte voorwaarden voor een lening bij een bank voldoet, dan biedt geld lenen zonder bank een veilige en vlugge uitkomst. Bekijk welke mogelijkheden er voor jou allemaal zijn wanneer je kiest voor geld lenen zonder bank.

Getagd met bij wie geld lenen, geld lenen, geld lenen mogelijkheden, Goedkoop lenen, hoe geld lenen, lenen met bank, lenen mogelijkheden, lenen zonder bank, waar geld lenen, wanneer geld lenen

 

Let op: geld lenen kost ook geld.