Kan je geld lenen om je vakantie te boeken?

vakantielening

Op vakantie gaan, doet ons goed. We zijn dan gelukkiger, gezonder, meer ontspannen, energieker en tevredener dan wanneer we gewoon thuis blijven. Tijd om te boeken dus. Maar hoe zit het met je budget? Wat als je niet gespaard hebt en niet over een financiële buffer beschikt? Kan je eigenlijk geld lenen om je vakantie te boeken? En is dat verstandig?

De vraag of een vakantielening verstandig is zal door iedereen anders beantwoord worden. Er wordt meestal aangeraden om alleen een lening aan te gaan als daar een heuse investering tegenover staat zoals bijvoorbeeld de aankoop of de verbouwing van een woning. Maar wat als je echt aan een break toe bent? Dan kan lenen voor een vakantie interessant zijn. Sommige kredietverstrekkers promoten zelfs de vakantielening. Meestal onder de vorm van een persoonlijke lening.

Mogelijke formules

Een persoonlijke lening (of lening op afbetaling) is de meest frequente en goedkoopste vorm. Alles wordt op voorhand bepaald: het leenbedrag, de rente, de duurtijd en het bedrag dat je moet terugbetalen. Na akkoord, wordt het bedrag eenvoudigweg op je rekening gestort.

Een doorlopend krediet is een tweede maar duurdere optie. De intrestvoet is variabel maar zal hoger liggen dan bij een persoonlijke lening. Je dient op afgesproken tijdstippen volgens de voorwaarden de lening terug te betalen, maar het krediet mag je nadien opnieuw gebruiken. Het is dus een geldreserve die je ter beschikking kan houden. Het volledige krediet opnemen is ook niet verplicht.

Een derde optie is de kredietkaart. Een kredietkaart biedt je maandelijks een bepaalde kredietlimiet. Met andere woorden: je kunt net wat meer geld uitgeven als je nét dat ene product wilt kopen. Of die droomreis boeken. Een kredietkaart is dus een extra financiële buffer, aangepast op jouw persoonlijke situatie. Bovendien kun je een kredietkaart gebruiken als een normale bankpas. Je kunt er dus geld mee pinnen (ook in het buitenland) en betalingen uitvoeren in zowel fysieke winkels als op het internet.

Enkele tips

Zorg dat je op voorhand uitrekent hoeveel extra geld je nodig hebt. Op die manier kan je vermijden dat je te veel leent. Opteer er eventueel voor om geen lening aan te gaan maar om op voorhand voldoende te sparen voor je vakantie. Toch een lening nodig? Ga dan specifiek op zoek naar ‘vakantieleningen’ en probeer op die manier toch intresten uit te sparen.

Vergelijk zoals steeds bij verschillende aanbieders. Dit doe je het best online. Dit bespaart je niet alleen behoorlijk wat tijd maar kan ook 24 op 7.

Er zijn verschillende mogelijkheden om op het internet te berekenen hoeveel je kunt lenen in jouw situatie. Hiervoor heb je bepaalde gegevens nodig, zoals je inkomen per maand, je uitgaven per maand, wat je aan huur betaalt en of je al een andere lening hebt lopen. Als je dit eenmaal hebt ingevuld, krijg je een bedrag dat je maandelijks of in totaal zou kunnen lenen.

Andere vergelijkingssites  maken het mogelijk om alle condities van verschillende kredietverstrekkers naast elkaar te zetten zodat je in 1 oogopslag ziet wat het gunstigste zou zijn.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Getagd met Doorlopend krediet, kredietkaart, persoonlijke lening, persoonlijke lening aanvragen, Persoonlijke lening afsluiten, persoonlijke lening berekenen, persoonlijke lening doorlopend kredietpersoonlijke lening goedkoopste, persoonlijke lening hoeveel kan ik lenen, persoonlijke lening jkp, persoonlijke lening kenmerken, persoonlijke lening kosten, persoonlijke lening laagste rente, persoonlijke lening maandbedrag berekenen, persoonlijke lening nadelen, persoonlijke lening particulierpersoonlijke lening rente, persoonlijke lening percentage, persoonlijke lening simulatie, persoonlijke lening tarieven, persoonlijke lening tegen lage rente, persoonlijke lening voorwaarden, vakantielening

 

Let op: geld lenen kost ook geld.