Bespaar in 2018 door je woning energiezuinig te maken

energiezuinig wonenEen hoogrendementsketel laten plaatsen? Driedubbel glas steken? Zonnepanelen installeren of uw dak isoleren? Maak gebruik van een eco-krediet (ecologische renovatielening) en bespaar in 2018 door je woning energiezuinig te maken. Met de huidige voordelige rentevoeten hoef je niet langer te wachten. Bovendien denk je zo meteen al aan je belastingaangifte van 2019. Om dat jaar belastingverminderingen te krijgen moet je immers de uitgaven in 2018 betalen.
Start hier je aanvraag voor een lening!

Voordelige rentevoet

Er wordt al langer gespeculeerd over een mogelijke rentestijging maar in 2018 beginnen hiervoor toch aanwijzingen te komen.

  • Als beleggers vertrouwen hebben in economische groei, stijgen de marktrentes. Als de economische groei doorzet, zorgt dit voor een verder opwaartse druk op de rente in 2018. Daarmee kunnen we concluderen dat de bodem voor de hypotheekrente bereikt is.
  • Op dit moment wordt de opwaartse druk op de hypotheekrente getemperd door de Europese Centrale Bank (ECB). Door de crisismaatregelen stapsgewijs af te bouwen, geeft de ECB ruimte voor een voorzichtige rentestijging. Voor 2018 wordt er een lichte rentestijging verwacht. De rente blijft, historisch gezien, echter laag. Bovendien blijft het koffiedik kijken omdat ook de concurrentie tussen de verschillende kredietverstrekkers speelt.

2021

Wie in Vlaanderen bouwt of zijn woning grondig renoveert, moet aan steeds strengere energie-eisen voldoen. Het is de bedoeling dat vanaf 2021 elke nieuwbouw bijna energieneutraal (BEN) is. Zo’n woning verbruikt weinig energie en haalt de nodigde energie uit groene energiebronnen zoals zonnepanelen of een -boiler.

Ook wie niet verplicht wordt de energienormen te halen kan met doordachte energiebesparende investeringen zijn energiefactuur aanzienlijk beperken. Vanaf 2019 dalen de premies voor dakisolatie en een zonneboiler.

Met duurzaam wonen en energiebesparende maatregelen sla je twee vliegen in een klap. Je bespaart een aanzienlijk bedrag op je energiefactuur én het milieu wordt er beter van. Het is dan ook niet voor niets dat Batibouw 2018 in het teken staat van hoe we vandaag en morgen met energie omgaan.

Wie vergelijkt, bespaart

Vergeet ook niet zelf even op onderzoek te gaan naar de voordeligste lening. Dit doe je door de JKP’s (die trouwens sinds april 2017 ook voor woningkredieten verplicht medegedeeld moeten worden door de kredietverstrekker) met elkaar te vergelijken. Wie vergelijkt, bespaart. En dit is vandaag de dag met het internet zo makkelijk geworden. Doe enkele simulaties online. Het aanbod van leningen is groot en er zijn veel aanbieders op de markt.  Onderling zijn er dan ook veel verschillen binnen het diverse aanbod met elk hun voorwaarden. Bekijk de voorwaarden dus.

Bij alle werken wordt verondersteld dat deze worden uitgevoerd door een aannemer, zodat er ook een aannemersgarantie is op de kwaliteit van de uitvoering. Enkel in geval van dak- of zoldervloerisolatie kan je de werken zelf uitvoeren.

Vraag dus eerst vrijblijvende offertes aan enkele aannemers. Zodra je de totale kostprijs van je geplande verbouwing kent, kun je gebruik maken van een lening simulatie. Op die manier kun je zien hoeveel aflossing en intrest je dient te betalen. Je krijgt op die manier een beeld van de totale kosten van het krediet.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Getagd met Batibouw 2018, belastingaangifte 2019, belastingvermindering, BEN-krediet, eco-krediet, ecologische renovatielening, Europese Centrale Bank, lening simulatie, online lening aanvragen, stijgende marktrentes

 

Let op: geld lenen kost ook geld.