Nu is het hét moment om een tweedehandswagen te kopen

financiering tweedehands auto

Na het Autosalon komen er altijd meer tweedehandswagens op de markt. Het is dus nu het moment om eventueel zaken te doen. Waar let je best op? En hoe zit het met de financiering van je ‘nieuwe’ aanwinst? De tweedehandswagen blijft erg populair in België. Van alle voertuigen die elk jaar in het verkeer worden gebracht, is meer dan de helft tweedehands. Vooral luxemerken zoals Audi, BMW en Mercedes blijken zeer gegeerd.

Start hier je aanvraag voor een lening!

De markt voor tweedehandswagens

Als je op koopjesjacht gaat, schenk je best aandacht aan enkele zaken.

  • Documenten. Originele verkoopfactuur, gelijkvormigheidsattest, het roze formulier ‘aanvraag tot inschrijving van een voertuig’, attest van de tweedehandskeuring (niet ouder dan twee maanden) en de Car Pass.
  • Identiteitscontrole.  Is de verkoper de eigenaar van de wagen? Klopt het chassisnummer dat in de documenten staat  met dat van de auto? Check ook de datum waarop de eventuele financiering voor de auto werd beëindigd.
  • BTW of niet? Als je een tweedehands wagen van een particulier koopt, betaal je geen btw. Als je  een auto van een garagehouder koopt, zijn er twee mogelijkheden. Als hij de auto van een btw-plichtige heeft gekocht, dan rekent hij 21 procent btw aan op de volledige prijs. De btw komt in dat geval apart op de factuur te staan. Als de garagehouder de auto van een particulier heeft gekocht, dan rekent hij alleen btw aan op de marge en wordt de btw niet op de factuur vermeld.

Financiering van een 2dehands auto

Sommige rentetarieven voor een autolening ter gelegenheid van het Autosalon 2018 gelden nog steeds voor nieuwe wagens en, naargelang de bank of andere kredietverstrekker, voor tweedehandswagens tot 2 of 3 jaar oud. Beobank bijvoorbeeld houdt het tarief aan tot en met 31 maart 2018 en BNP Paribas Fortis tot en met 31 januari 2018. Met andere woorden begin je dus best met een vergelijkingsoefening. 

Zoals je misschien weet, vind je tegenwoordig alles terug op de webpagina van zowat elke financiële dienstverlener. Je hebt dus enkel een laptop en interverbinding nodig en moet er al lang de deur niet meer voor uit. Bovendien bestaan er ook talloze vergelijkingswebsites.

Een simulatie lijkt moeilijk, maar het is iets zeer eenvoudig. Het is een formulier waar je kan aangeven hoeveel je wil lenen en op welke termijn je wil afbetalen. Eens dat gedaan is zie je in realtime een bedrag verschijnen dat je maandelijks moet terug betalen. Deze manier van zoeken duurt maar enkele seconden per website, dus voor je het weet heb je er een tiental gedaan. Als je kijkt naar het maandelijks te betalen bedrag, staat  daar ook de kost bij die jij moet betalen. De totale kost wordt uitgedrukt met het JKP. Hoe lager dat percentage is, hoe minder jij moet betalen. En dat is de goedkoopste lening die er op dat moment is.

Omnium verzekeren

Je kan  een tweedehandsauto net zoals een nieuwe auto omnium verzekeren. Voor een nieuwe wagen is de ideale formule een omniumverzekering tegen cataloguswaarde. Die biedt u de garantie dat je dezelfde wagen kunt kopen na een totaal verlies of diefstal. Voor een recente tweedehands wagen kan je overwegen een omniumverzekering tegen factuurwaarde af te sluiten.
Start hier je aanvraag voor een lening!

Getagd met auto lening simulatie, autolening tweedehands, financiering tweedehandswagen, goedkoopste autolening, JKP, omniumverzekering, tweedehands autolening

 

Let op: geld lenen kost ook geld.