Auto leasen of aankopen met een lening? Wat is beter?

business-person-with-cash-10063679De meeste mensen willen graag om de zoveel tijd een nieuwe auto. Dat is ook logisch. Het kan zijn dat uw eigen auto gewoon niet meer goed werkt en dat u een ander model ter vervanging nodig heeft. Ook kan het zijn dat u uw oude model liever in wilt wisselen voor een vlotter model dat net op de markt is. Of u heeft nog nooit een auto gehad en bent van plan om nu voor het eerst een auto aan te schaffen. Het kan allemaal. Een auto kost natuurlijk een smak geld, wat de meesten niet zo op voorraad hebben liggen. Veel mensen kiezen er dan ook voor om een auto te leasen of een auto aan te schaffen met behulp van een lening. Maar wat is nu beter?

Een auto leasen
Leasen – de naam zegt het eigenlijk al – betekent letterlijk een overeenkomst. Wanneer u een auto gaat leasen, betekent dit dat er een overeenkomst wordt gesloten tussen uzelf (de lessee) en de kredietverstrekker (de lessor). Het gaat hierbij dan om een voertuig. Het gebruiksrecht van een voertuig wordt gedurende een overeengekomen periode en tegen een overeengekomen periodieke vergoeding overgeheveld aan uzelf. U kunt dus gebruik maken van dit voertuig en dient hiervoor een vergoeding te leveren. U krijgt dan het feitelijk gebruik over het object, maar bent niet juridisch, en vaak ook niet economisch, verantwoordelijk voor het voertuig.

Een auto leasen brengt natuurlijk verschillende voordelen met zich mee. Zo kunt u direct rijden in een nieuwe auto zonder dat u eerst heeft moeten sparen. Een auto kost immers een hoop geld, wat de meesten niet meteen op zak hebben. Daarnaast krijgt u niet te maken met onderhoudskosten en dergelijke. De leasemaatschappij regelt het onderhoud van de auto en zorgt er tevens voor dat ook de wegenbelasting en de nodige verzekeringen zijn geregeld. Mocht er schade optreden, wordt er meestal direct vervangend vervoer geregeld, zodat u niet met brokstukken staat. Bovendien is er bij leasen vaak een heldere kostenbegroting, waardoor u duidelijk van tevoren weet hoe hoog uw maandlasten zullen zijn. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over extra kosten in de maand.

Geld lenen voor de aanschaf van een auto
Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om een auto aan te schaffen met behulp van een lening. U leent simpelweg een bepaald bedrag om het voertuig van uw dromen te kunnen kopen. Dit kan door middel van een persoonlijke lening of een speciale autolening. Veel kredietverstrekkers kunnen een specifieke lening aanbieden voor de aanschaf van een auto. De autolening is in dit geval gunstiger, omdat u duidelijke leningsvoorwaarden krijgt. Niet alleen is het rentepercentage vooraf overeengekomen, maar ook de terugbetalingstermijnen staan vast. U weet dan van tevoren waar u aan toe bent. Een groot voordeel ten opzichte van een auto leasen is dat u bij een lening de auto echt in bezit heeft. Bij een leasemaatschappij zult u de auto na verloop van tijd weer terug moeten geven aan de eigenaar, terwijl u bij een lening de trotse eigenaar bent van het voertuig.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Getagd met Auto leasen of kopen, auto lening, auto lening afsluiten, autolening, voordelen auto kopen, voordelen auto leasen

 

Let op: geld lenen kost ook geld.