Aandelen kopen met een lening? Dat kan!

business-person-with-cash-10063679Geld lenen is tegenwoordig heel eenvoudig. U kunt dan ook een flink bedrag lenen voor eigenlijk alles. Meestal wordt er geld geleend, omdat het budget te beperkt is om een aankoop te doen. U heeft dan te weinige liquide middelen op voorraad om de aanschaf zelf te realiseren.

Velen lenen geld voor de aankoop van een huis, een auto of een studie. Dit zijn de meest gebruikelijke vormen van een geldlening. In zulke gevallen kan een lening een goede investering zijn. Toch zijn er ook andere redenen waarvoor men een lening aan wil vragen. Hierbij is het de bedoeling om te investeren of beleggen. Dat kan met een persoonlijke lening, geen enkel probleem!

Waarom geld lenen voor aandelen?
Een bepaald geldbedrag lenen om dit daarna te beleggen in aandelen, kan een riskante onderneming zijn. Er zit immers een bepaald risico aan vast. U weet van tevoren immers niet zeker of deze lening winstgevend is en of u er werkelijk iets aan overhoudt. Wanneer de kosten van de lening lager uitvallen dan het uiteindelijke rendement van de investering, betekent dit dat de lening een goede investering is geweest.

Deze vorm van lenen is vrij risicovol. De beurs kan immers onderhevig zijn aan enorme schommelingen en van de ene dag op de andere kan de winst flink dalen. Daarom is geld lenen voor aandelen vaak meer weggelegd voor specialisten en ervaren beleggers. Het is belangrijk om over voldoende informatie te beschikken wanneer u aandelen wilt kopen. Toch kunnen aandelen flink wat opleveren. Zo is het rendement van aandelen stukken hoger dan van obligaties of spaarrekeningen.

Hoe gaat dat in zijn werk?
U kunt natuurlijk uw spaargeld gebruik en om te beleggen in aandelen. Veel mensen hebben echter niet een enorme spaarrekening of willen dit bedrag liever voor iets anders gebruiken. Dan is het natuurlijk ideaal wanneer u simpelweg geld kunt lenen bij de bank om te beleggen in aandelen. Zo kunt u bijvoorbeeld een persoonlijke lening afsluiten, waarbij u een bepaald bedrag leent van de bank. Dit bedrag kunt u naar eigen gelieven investeren in iets zonder dat u daar verantwoording voor hoeft af te leggen. U dient dit bedrag natuurlijk wel weer terug te betalen. Ook is het mogelijk om geld te lenen bij de bank met de gekochte effecten in onderpand. De bank gaat er natuurlijk in eerste instantie vanuit dat u de lening gewoon terug betaalt, maar mocht dit niet lukken, omdat uw beleggingen verkeerd uitpakken en u geen winst boekt, kan de bank uw aandelen overnemen.

De rente voor leningen is vrij laag en de aandelen stijgen eigenlijk alleen maar. Vaak levert zo’n belegging dan flink wat op. Veel meer dan de rente die u dient te betalen voor uw lening. Wanneer u bijvoorbeeld een lening aanvraagt voor 10.000 euro, kost dit u gemiddeld 600 euro rente per jaar bij een rente van 6%. U belegt dit bedrag in aandelen die u een jaar houdt. Wanneer de aandelen in dat jaar 10% opleveren, kunt u de aandelen voor 1000 euro meer verkopen dan waarvoor u ze oorspronkelijk heeft gekocht. U maakt dan een winst van 400 euro.

Getagd met aandelen kopen, aandelen kopen met een lening, beleggen in aandelen, Investeren met geleend geld, lenen voor investering, lening voor investering

 

Let op: geld lenen kost ook geld.