Wat te doen als je het overzicht over je maandelijkse aflossingen kwijt bent?

Veel gezinnen hebben meerdere leningen lopen. Dat kan een hypothecaire lening, een groene energielening of iets anders zijn. Dat varieert meestal per gezin. Het punt is: je wilt chaos vermijden. Maar wat doe je als je het overzicht over je maandelijkse aflossingen en administratieve formaliteiten kwijt bent? Een mogelijke oplossing is om je leningen samen te voegen.

Het samenvoegen van verschillende leningen kan in veel situaties interessant zijn. Je hebt meer dan één lening lopen. Je wil graag besparen op de kosten die leningen soms met zich kunnen meebrengen. Je wil het maandelijkse aflossingsbedrag veranderen. Of je wilt gewoon een duidelijk overzicht van al je kredieten.

Door leningen samen te voegen krijg je in één oogopslag een helikopterzicht op je zaken. Het feit dat je slechts één maandelijkse vervaldag hebt, is ook handig. De interesten kunnen ook een pak lager liggen, wat ook in je voordeel speelt.

Hoe gaat het hergroeperen van kredieten in zijn werk? Concreet ga je een nieuwe lening aan binnen een nieuwe termijn die aan je budget aangepast is. Zelfs als je leningen bij verschillende financiële dienstverleners lopen is dit perfect mogelijk. Hou er wel rekening mee dat  het samenvoegen van leningen soms resulteert in een lening met een langere looptijd, waarbij de maandaflossing merkelijk lager ligt, maar wat mogelijk, ondanks een lagere rentevoet en maandaflossing, neerkomt op een groter totaal terug te betalen bedrag.

De voordelen echter zijn dat je één betaling, één vervaldag en meer financiële ademruimte hebt. En dat lucht op! Want niets ondernemen is nooit een goede oplossing. Zeker als je te veel verschillende leningen en kredietkaarten hebt en het gewoon te veel wordt om dit per maand gemakkelijk te blijven betalen, mag je er niet mee blijven lopen.

Veel moeite kost het niet want tegenwoordig kan je zowat alles vanuit je luie zetel via het internet regelen. Een goedkope lening vinden is makkelijker dan je denkt. Als je over een computer met internet verbinding beschikt kan je zelf aan de slag. Zoek enkele kredietmaatschappijen uit en surf naar hun websites. Zoek op de website naar de gewenste lening en ga door naar de lening simulator. Met deze tool kan je leningen berekenen. Volledig vrijblijvend en helemaal gratis. Zo kan je alle banken en andere financiële dienstverleners vergelijken en ook de kosten eens bekijken. Om de berekening te starten moet je het te ontlenen bedrag aangeven, daarna het aantal maanden van afbetaling. Dat is al voldoende om een bedrag te zien verschijnen voor de maandelijkse aflossing. Let dan goed op, bij dat bedrag zie je de afkorting JKP staan wat de afkorting is voor Jaarlijks Kosten Percentage. Voor de goedkoopste lening heb je dus het laagste JKP nodig. Dan zit je goed en kan je de lening gaan aanvragen.

De aanvraag zelf kan je vanop diezelfde website doen. Vul je gegevens in, eventueel ook die van je partner als je met twee de lening wil aangaan. Bewijsstukken zoals de laatste loonfiches en een kopie van je identiteitskaart kan je ook doorsturen. Vanaf dan zal de maatschappij je aanvraag bekijken en berekenen wat de mogelijkheden zijn.
Start hier je aanvraag voor een lening!

Getagd met JKP, Lening simulator, samenvoegen leningen

 

Let op: geld lenen kost ook geld.