Waar moet ik op letten in de voorwaarden van een lening?

student-10011529Je hebt besloten een lening te nemen. De eerste vraag die vermoedelijk bij jou naar boven komt: waar moet ik op letten wanneer ik kies voor een lening? Het is heel goed dat je je dit afvraagt. Want een lening afsluiten doe je natuurlijk niet zomaar.

Leningen vergelijken

Allereerst moet je voor jezelf op een rijtje hebben waarvoor je wilt lenen. Ben je er toch nog niet helemaal over uit? Ook dat is geen probleem. Je kunt dan kiezen voor een lening waarvoor je veel minder vragen hoeft te beantwoorden. Een persoonlijke lening noemen we dat. Jij mag dan zelf bepalen waar je je geleende geld aan uit geeft. Weet je zeker dat je een nieuwe auto wilt kopen? Dan kun je een autolening afsluiten en betaal je minder rente dan bij een persoonlijke lening! Ook bij een renovatielening betaal je minder rente dan bij een persoonlijke lening. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van een tuin, je keuken veranderen of een stuk aanbouwen. Bij deze renovatielening moet je een factuur van je verbouwing kunnen overleggen. Zorg er daarom voor dat je de offerte of factuur van je renovatie bij de hand hebt.

Kleine bedragen lenen

Een minilening, de naam zegt het al, is ideaal in onverwachte situaties. Kun je bijvoorbeeld even je huur niet betalen? Dan kun je nu een minilening afsluiten, waarbij je pas na twee maanden hoeft terug te betalen. Ideaal wanneer je even krap bij kas zit. Dan kun je nog even sparen voordat je moet terug betalen. Tot slot bieden wij zelfs een kredietkaart aan. Je kent het wel, je doet een aankoop maar de betaling verloopt over verschillende perioden. Lees dus goed daar waar je aan moet voldoen wanneer je welk type lening afsluit. Uiteindelijk zul je ook een aantal documenten moeten overleggen wanneer je een lening wilt afsluiten. Alles al klaarliggen? Lenen was nog nooit zo simpel!

Start hier je aanvraag voor een lening!

Getagd met belangrijke voorwaarden lenen, lenen en voorwaarden, lening afsluiten voorwaarden, voorwaarden lenen, Voorwaarden om te lenen, voorwaarden van lenen

 

Let op: geld lenen kost ook geld.