Kan ik geld lenen vanaf 18 jaar?

business-person-with-cash-10063679Veel jongeren boven de 18 jaar hebben nog geen hoge spaarrekening opgebouwd, maar willen toch graag geld lenen in bepaalde situaties. Is het mogelijk om geld te lenen als je pas meerderjarig bent? Zeker, en wel op verschillende manieren!

Geld lenen is vandaag de dag een bekend begrip. Er wordt voor verschillende zaken geld geregeld en een lening aanvragen is helemaal niet zo moeilijk meer. In veel gevallen is het wel noodzakelijk om een eigen inbreng te hebben. De meeste mensen hebben dat ook wel. Toch is er ook een doelgroep die nog niet veel op voorraad heeft: 18-jarigen.

De voordelen van een persoonlijke lening

Iedereen heeft wel eens geld nodig. In sommige situaties kan het handig zijn om direct geld aan te vragen. Wanneer je 18 jaar bent, heb je vaak nog niet de beschikking over een enorme spaarrekening waar je zomaar even wat geld van kan plukken. De bank bellen om te vragen of je in het rood kan/mag gaan, is een optie. Maar er zijn eenvoudigere manieren. Zo kan je lenen bij vrienden, kennissen, familie of andere verwanten. Een betere, veiligere en vooral discretere manier is om te lenen bij een financiële instelling. Die zal niet neerkijken op je leeftijd.

Je kan eenvoudig geld aanvragen via een persoonlijke lening. Dit heette vroeger een minilening, in de volksmond ook wel een flitskrediet, flits- of SMS-lening genoemd. Hiermee wordt dus verwezen naar hoe snel de lening geregeld kan worden. Vroeger kon je al een lening via een sms afsluiten. Nu kan je dat handig online doen via de website van verscheidene kredietverstrekkers. Fysiek contact wordt zo zelfs overbodig. Bespaar jezelf een tocht naar de bank.

Vergelijk hier de beste persoonlijke leningen!

Groot of klein bedrag lenen? Geen probleem!

Afhankelijk van de kredietverstrekker, kan je al een persoonlijke lening van enkele honderden euro’s afsluiten. Heb je meer nodig? Ook dat is geen probleem. De aflossingstermijn hangt deels af van de grootte van de lening, maar meestal moet je maandelijks aflossen. Terwijl een zogeheten SMS-lening, de intussen afgeschafte minilening dus, op het eerste zicht makkelijker lijkt, is een persoonlijke lening toch voordeliger. Je betaalt namelijk een veel lager JKP en ook de traditionele administratiekosten, aan de hoge kant bij een minilening, vielen intussen weg.

In tegenstelling tot wat vele jongeren misschien denken, is lenen vanaf 18 jaar wel degelijk mogelijk. Grote leningen worden doorgaans berekend op basis van een financiële waarborg. Als 18-jarige beschik je natuurlijk niet over hetzelfde kapitaal als iemand die al 30 jaar werkervaring heeft. Banken kennen daarom moeilijker leningen toe aan jongeren. Gelukkig zijn er andere methodes, zoals lenen bij een bvba, een financieel dienstverlener die de risico’s op zich neemt. Vaste baan of niet? Afhankelijk van de gewenste kredietverstrekker, kan lenen zo toch mogelijk gemaakt worden.

Lenen via een kredietkaart kan ook

Een andere optie om geld te lenen is via een creditcard. Dit is eigenlijk geen echte lening, maar op deze manier kan je toch geld opnemen en dit bedrag aan het eind van de maand weer terug betalen. Deze terugbetaling kan in veel gevallen zelfs gespreid gebeuren. Zonder dat je het doorhad, kan je een kredietkaart dus eigenlijk beschouwen als een soort lening. Want een kredietkaart is niets anders dan doorlopend krediet en geeft je zo de mogelijkheid om op elk moment krediet op te nemen. Dringend cash nodig? Met een credit card kan je ook geld afhalen aan een bankautomaat, wat je ook weer gespreid kan terugbetalen. Bij sommige banken hoef je zelfs geen zichtrekening te openen om toch een bankkaart te kunnen gebruiken. Lijkt een kredietkaart je een makkelijkere oplossing dan een lening? Ook deze is snel aangevraagd!

Vergelijk hier de voordeligste kredietkaarten!

Getagd met Lenen als student, lenen vanaf 18 jaar, lening afsluiten 18 jaar, Minimum leeftijd lenen, studentenlening, vanaf welke leeftijd lenen

 

Let op: geld lenen kost ook geld.