Hoeveel moet u lenen voor een woning?

huis

Een huis kopen is een leuk verhaal, maar er komt toch heel wat bij kijken. Zorg dus dat u goed voorbereid bent want u wilt dit toch goed aanpakken? Een lening zoeken om de woning te betalen is een van de zaken die nodig zijn. Bankkantoren zijn er nog steeds om te bezoeken, maar in de eerste instantie kan u ook via het internet terecht. Want banken hebben het internet volop ingezet om nieuwe klanten te lokken en dat werkt.

lening

Via het internet

Via de website van een bank kan u handig een simulatie uitvoeren voor een woonlening. Op basis van enkele gegevens weet u direct hoeveel u maandelijks moet afbetalen. Handiger kan haast niet. Voer een bedrag in, de aankoopprijs van een woning en kies het aantal jaren voor de afbetaling. Er is ook nog een optie om een bedrag in te vullen dat u als eigen middelen zal gebruiken. Dat deel moet u dus al niet lenen. Met een klik op de muis heeft u het maandelijks af te betalen bedrag voor u staan. Let goed op het kostenpercentage dat de bank in rekening brengt, want hier kan verschil op zitten.

Doe altijd een online simulatie

De ene bank is de andere niet, zeker niet op vlak van kosten voor een woonlening. Daarom is het nodig om verschillende banken te bekijken en te informeren via een simulatie. Nadien kan u nog steeds op afspraak gaan om alles te bespreken. Op die manier leent u aan de beste voorwaarden. Aangezien u voor een lening snel 20, 25 of zelfs 30 jaar moet afbetalen kan u maar beter uw huiswerk maken. Even vergelijken wat het aanbod is van de banken en dan gewoon kiezen voor de lening met de laagste kosten. U zal het ook merken aan het maandelijks bedrag, dat valt lager uit dan een lening met hogere kosten.

simuleer lening

Beperkingen in budget

Het is natuurlijk wel zo dat u niet eindeloos kan lenen voor de aankoop van een huis of appartement. De banken hebben de regel dat u niet meer dan 1/3e kan lenen van uw totale inkomen. Leent u alleen, samen met uw partner of heeft u een zelfstandig inkomen. Al deze zaken spelen mee en moet u meedelen aan de bank. Op basis van die gegevens zullen zij de beslissing maken. Ook als u wel of geen andere leningen hebt lopen, speelt een rol. In een persoonlijk gesprek kan u dit allemaal aanhalen en horen wat het antwoord is. Maar als u dit al weet dan kan je een schatting maken van wat u ongeveer kan lenen voor een woning. 

lening

Wenst u de woning te renoveren, dan moet u ook daarvoor budget voorzien. Ook dan kan u extra lenen of eigen middelen aanwenden. Een renovatielening nadien kan ook steeds, of een heropname van de lening na verloop van tijd.

Getagd met beste woonlening, lenen als koppel, lenen voor huis, lenen voor woning, lening simulatie, simulatie, simulatie lening, Vlaamse Woonlening, woonlening, woonlening aanvragen, woonlening berekenen, woonlening koppel, woonlening simulatie

 

Let op: geld lenen kost ook geld.