Hoeveel lenen voor een optimale woonbonus?

Een lening aangaan is altijd een verhaal op zich. Het lijkt wel makkelijk af te ronden, maar je moet er toch even over nadenken. Zeker als je leent voor een woning, want dan gaat het over grote bedragen. Ook de termijn is heel lang, vaak leen je dan voor een periode van 20, 25 of zelfs 30 jaar. Dan raden we aan om van bij het begin eens goed te vergelijken en je te informeren. Er zullen heel wat banken zijn die je een goed aanbod kunnen doen, maar je kan alleen blij zijn met de beste voorwaarden. En wat doe je om een optimale bonus te behalen?


Een woonlening is dus een heuse opdracht, maar met de juiste begeleiding heb je er zo eentje binnen. Een eerste vereiste is wel dat je een vast inkomen hebt. Als je leent met je partner dan ben je beter allebei aan het werk. Want de afbetaling van een normale gezinswoning is vaak niet alleen te dragen. Deze vraag zal je ook krijgen bij de bank waar je de lening wenst aan te vragen. Wat is het inkomen? Met het afleveren van loonfiches van de laatste maanden heb je voldoende informatie. Daar ziet de bank je netto loon staan en de gegevens van je werkgever.

Om te bekijken hoeveel een woonlening kost kan je in de eerste plaats de websites van banken erop nagaan. Daar kan je een gratis lening simulatie uitvoeren. Voer daar het bedrag in van de aankoop van de woning en kies de duurtijd van de lening. Er is ook een veld voorzien waarbij je kan ingeven hoeveel eigen kapitaal je wenst te voorzien. Dat kan voor de notaris zijn of voor eventuele renovaties die je aan de woning wenst uit te voeren.

Je hebt dus al wat spaarcenten nodig om de aankoop van een woning te verrichten. Op zijn minst om de notaris kosten te betalen. Nog beter als je wil renoveren en al een deel zelf kan betalen. Maar mocht dat laatste niet lukken, dan kan je steeds een renovatielening nemen of een heropname van de lening na enkele jaren. Ook de informatie over de woonbonus kan je vinden op de website van de bank. Bij een gesprek in een bankkantoor kan je deze ook bekomen uiteraard. Zij leggen je volledig uit hoe dit in mekaar zit. Het kan interessant zijn als je deze optimaal benut. Aangezien het lenen voor een woning een financiële impact geeft kan je je maar beter zo goed mogelijk van de voordelen laten voorzien. 

Getagd met bonus, krediet, optimale woonbonus, woonbonus, Woonkrediet

 

Let op: geld lenen kost ook geld.