Geld lenen van vrienden, waar moet je op letten?

boyfriend-100171594Misschien ga je wel eens uit met vrienden, terwijl je eigenlijk geen geld hebt. Zij stellen dan voor jouw drankjes te betalen. Of jouw kosten voor de taxi. Ook kan het zijn dat je een keer mee uit eten gaat terwijl je eigenlijk helemaal geen geld hebt. Indien zij het dan voor jou voorschieten, hebben we het over een kortlopende lening. Je hoeft meestal niets zwart op wit te zetten om de gemaakte afspraak na te komen. Komt het voor dat je een keer echt veel geld nodig hebt, en heb je een goede ervaring met geld lenen van vrienden? In dat geval kan het zijn dat je besluit een groot bedrag bij je vrienden te lenen. Bespreek vooraf goed waar je het geld voor nodig hebt. Maak een overzicht wat het bedrag dat je nodig hebt, en waar het geld (maandelijks) naar toe zal gaan.

Risico’s

Wanneer je geld leent van vrienden, kan het een maand financieel tegenzitten. Dan kan het gebeuren dat je de aflossing van de lening voor je uit moet stellen. Denk goed na wat dit voor jou betekent en voor de ander. Kan jouw vriend het geld wel echt missen? Kun jij zelf iedere maand wel aflossen? Het is niet de bedoeling dat jouw vriend in de problemen komt door jouw lening. Bovendien loop je vanwege geld een groter risico op het maken van ruzie. Met vrienden wil je dat toch voorkomen. Misschien is geld lenen bij een onafhankelijke instantie wel veel geschikter voor jou.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Getagd met belasting lening van vrienden, geld lenen van vrienden, lenen van vrienden, lenen van vrienden belasting, Van vrienden geld lenen, vriendenlening

 

Let op: geld lenen kost ook geld.