Ga nu een lening aan voor jouw elektrische fiets

Elektrische fiets

De elektrische fiets of e-bike heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Vorig jaar waren bijna 40% van de verkochte fietsen in België elektrisch. De traditionele stadsfiets moet hierdoor haar eerste plaats afgeven met een 28%.

De Vlaamse regering doet zijn best om de fietsinfrastructuur aan te passen. Op lange termijn zouden er zelfs elektrische fietssnelwegen, enkel voor elektrische fietsen en bromfietsen, aangelegd worden.

De e-bike is dus een echte must-have, maar er hangt wel een prijskaartje aan vast. Steeds meer mensen gaan dan ook een lening aan om zo’n elektrische fiets te kopen. Gezien de prijzen hoger liggen dan de standaard stadsfiets, merken de banken dat er een markt bestaan voor speciale fietsleningen.

Leen nu voor je elektrische fiets – aan slechts 2,49% JKP!

– Voor bedragen tussen 500€ en 6.000€

– Je kan tot 110% van het bedrag van je vervoersmiddel lenen. Zo kan je nog een extra batterij, fietsuitrusting of helm aanschaffen en ben je helemaal klaar om je rit aan te vatten.

– Je aanvraag indienen is heel eenvoudig. Vul het aanvraagformulier in, laadt de nodige bewijsstukken op en stuur je kredietcontract ondertekend terug naar ons.

– Je geniet van een aantrekkelijke rentevoet van 2,49% JKP!

Doe hier de vrijblijvende lening simulatie voor jouw nieuwe elektrische fiets!

 

Comfort met een stevig prijskaartje

Een elektrische fiets wordt niet enkel aangekocht door de oudere generatie of mensen die het fysiek moeilijk hebben om met een gewone fiets te rijden. 38% van de fietsers zijn jonger dan 50 jaar.

Dit heeft hoofdzakelijk te maken met het feit dat deze fiets gebruikt en ingezet kan worden voor het woon-werkverkeer. De fietsvergoeding per kilometer maakt het vaak interessant voor werknemers om een e-bike aan te schaffen.

De elektrische fiets wordt dus steeds populairder, maar je besteedt er al snel gemiddeld € 2.260 aan. Veel mensen kiezen er daarom voor om een fietslening af te sluiten bij een bank.

Lenen bij jouw bank

Gezien de aankoop van een elektrische fiets een echte investering is, sprongen veel banken dan ook op het idee om een fietsverzekering te lanceren. Bij Belfius ging de verkoop van fietsleningen vorig jaar maal vier. Bij KBC werden alleen al in de eerste drie maanden van dit jaar drie keer zoveel leningen verkocht.

Bij deze laatste kan je alle soorten fietsen laten verzekeren, onder voorwaarde dat je fiets niet ouder is dan 1 jaar en dat het factuurbedrag tussen de € 600 en € 10.000 ligt.

“Het tarief dat wij vandaag bieden is 0,85 procent en we merken dat er gemiddeld geleend wordt op 2,5 jaar tijd. Het bedrag hangt uiteraard af van het type fiets dat je koopt, bijvoorbeeld een elektrische fiets, stadsfiets of een mountainbike.”

Ook Belfius en DVV Verzekeringen bieden een verzekering aan voor een elektrische fiets.

Welke fiets past bij jou?

Bij het kiezen van een elektrische fiets, moet je op enkele zaken letten. De belangrijkste vraag is misschien wel waarvoor je de fiets gaat gebruiken. Ga jij dagelijks naar het werk fietsen? Is dat een lange of korte afstand? Of wil je liever een e-bike voor uitjes in het weekend?

Er bestaan verschillende frames (dames, heren, of lage instap), aandrijvingsmechanismes (voor- en/of achterwielaandrijving), accu’s, displays, designs, … Op elektrischefietsen.com kan jij uitzoeken welke fiets het best bij jouw wensen aansluit. Het is een grote investering, dus het kan geen kwaad om wat onderzoek te doen!

Start hier je aanvraag voor een fietslening!

Getagd met ebike, elektrisch, elektrischefiets, fiets, fietsen, fietslening, lening, leningelektrischefiets, woonwerkverkeer

 

Let op: geld lenen kost ook geld.