Autolening zonder partner?

Wanneer je op zoek bent naar een autolening kun je kiezen uit diverse kredietverstrekkers die financiering voor je nieuwe auto aanbieden. Aan deze autofinanciering kunnen enkele condities worden gesteld. 

 

 


De voorwaarden die door veel aanbieders worden gesteld zijn bijvoorbeeld voor het hebben van een (vast) inkomen. Particulieren, zelfstandigen en in sommige gevallen zelfs mensen zonder een vaste baan kunnen in aanmerking komen voor een autokrediet. Je moet in dat geval wel vaak kunnen aantonen dat je een bron van inkomsten hebt zodat de aanbieder het vertrouwen heeft dat je je aan de verplichtingen van een lening kunt houden. Onder inkomsten wordt niet enkel verstaan het hebben van salaris uit een vaste baan, maar kan ook uit een stabiele instroom van inkomsten zijn uit opdrachten als zelfstandige of vanuit een gegarandeerde beleggings- of vastgoedportfolio. 

Daarnaast zijn veel voorkomende condities voor een autolening het aangeven van de leeftijd en een toelichting op de woon- en thuissituatie. De leeftijd wordt vaak gebruikt om te kijken binnen welke doelgroep je als lener valt. Niet iedere kredietverstrekker heeft mogelijkheden voor de oudere lener. Je thuissituatie is van belang omdat je in veel gevallen de lening moet afsluiten samen met je partner als je die hebt.

Wil je liever niet samen met je partner het autokrediet afsluiten, maar wil je dat juist zelf doen? Dan hebben wij hier die mogelijkheid voor je. Alleen hier kun je een autolening afsluiten zonder partner wanneer je wel een partner hebt. 

Dit is een van de condities waar een kredietverstrekker zich in kan onderscheiden van een andere aanbieder. Bepaal dus vooraf wat jij belangrijke voorwaarden vindt en vergelijk de kredietaanbieders op die voorwaarden. 

Er zijn ook voorwaarden die voor vrijwel alle kredietverstrekkers van autoleningen van belang zijn. Die lees je hieronder.

De vijf belangrijkste overige kenmerken van een autolening die gelden voor alle kredietverstrekkers.

Een van de belangrijkste kenmerken van autokrediet is het feit dat de lening enkel gebruikt mag worden voor de aanschaf van een auto. Je kunt het bedrag dus niet gebruiken voor andere aankopen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld kijken naar een kleine persoonlijke lening. Daarnaast is het belangrijk om te realiseren dat de auto als onderpand geldt. Wanneer je niet voldoet aan de afgesproken aflossingstermijnen dan kan de auto worden ingenomen door de verstrekker van de lening. 

Verder kun je rekenen op een stabiele vaste rente en looptijd die je afspreekt voor het aangaan van het krediet. Daarbij zijn de maandlasten ook vast en weet je altijd hoeveel je maandelijks moet betalen. Tot slot is vervroegd aflossen vaak niet mogelijk. 

De voorwaarden die jouw autolening heeft, spreek je altijd vooraf af met de kredietverstrekker. Zo kom achteraf je niet voor verrassingen te staan.

Getagd met 0 financiering auto, afsluiten autolening, auto financieren, auto lening, auto lening afsluiten, auto lening lage rente, geen partner, goedkope auto lening, lenen voor auto, lening zonder borg, lening zonder partner, simulatie auto lening, vrije lening

 

Let op: geld lenen kost ook geld.