Achtergestelde lening

Achtergestelde leningHet is tegenwoordig voor mensen die een onderneming willen oprichten of overnemen niet altijd even eenvoudig om over voldoende financiële middelen te beschikken. In dat geval bestaan er echter verschillende leningen die je daarbij kunnen helpen. Er is de klassieke bedrijfslening, maar daarnaast zijn er ook verschillende kredieten die het mogelijk maken voor investeerders om zogenaamd durfkapitaal te investeren. De achtergestelde lening is daar het mooiste voorbeeld van. Door gebruik te maken van een achtergestelde lening wordt de kredietverstrekker achtergesteld in geval van faillissement. Dat klinkt op het eerste zicht niet zo interessant, ware het niet dat er toch een aantal niet te onderschatten voordelen zijn verbonden aan het gebruik van een achtergestelde lening.

Hoge intresten op achtergestelde lening

Wanner we naar de details van de achtergestelde lening gaan kijken stellen we vast dat deze doorgaans altijd over een behoorlijke intrest beschikt. Die hoge intrest compenseert het aanzienlijke risico dat een kredietverstrekker loopt. Gaat de onderneming waarin er wordt geïnvesteerd failliet dan heeft dat als rechtstreeks gevolg dat ook jij als kredietverstrekker waarschijnlijk je geld nooit meer terug zal zien. Omwille van deze reden wordt er vooraleer een achtergestelde lening daadwerkelijk wordt goedgekeurd altijd een grondig onderzoek uitgevoerd. Zo’n onderzoek is op zich niet nieuw en gebeurt ook bij verschillende kredieten, maar toch is het iets om als ondernemer rekening mee te houden. Zijn de financiële resultaten van de voorbije jaren niet optimaal, dan zal dat je kansen om een achtergestelde lening af te kunnen sluiten aanzienlijk beperken.

Aantrekken van vreemd vermogen

Het grootste voordeel van de achtergestelde lening gaat schuil in de mogelijkheid om extra vreemd vermogen aan te trekken. Voor een kleine of middelgrote onderneming zonder al teveel publiciteit is het vaak een erg moeilijke opgave om aan durfkapitaal te komen. Het unieke karakter van de achtergestelde lening en vooral de hoge rente die er op wordt betaald maakt het voor vreemde investeerders interessant om geld te lenen aan ook jouw onderneming. Het mag dan ook duidelijk zijn, indien jouw bedrijf om wat voor reden dan ook op zoek is naar wat extra kapitaal is het beslist de moeite waard om daarvoor even in de richting van de achtergestelde lening te kijken.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Getagd met Achtergestelde lening, achtergestelde lening rente, kosten achtergestelde lening, lening achtergesteld, rente achtergestelde lening

 

Let op: geld lenen kost ook geld.