Waar kan ik geld lenen?

Geld lenen is vandaag de dag bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Alles wordt duurder, vaste lasten moeten hoe dan ook betaald worden, recessie of geen recessie. Dan is het voor de doorsnee persoon geen pretje om ook nog dure rentes te gaan betalen. Ook kan het zijn dat men niet in aanmerking komt voor een lening bij een bank om de een of andere reden. Afhankelijk van de hoogte van het benodigde bedrag zijn er altijd nog andere manieren om toch geld te lenen.


Een particulier is, na de bank, de meest voor de hand liggende optie. Via internet kun je zogenaamde beurzen opzoeken, waar mensen de mogelijkheid aanbieden om geld te lenen, tegen door hun bepaalde rentes. Deze rentes zijn in de meeste gevallen lager dan bij de bank. Mensen verdienen op deze manier dus iets bij en bieden jou daarbij de mogelijkheid om via een persoonlijke lening gunstiger geld te lenen. Je hebt dus geen kredietwaardigheids check en je betaalt minder rente. Daartegenover staat wel het nadeel dat het risico’s inzake betrouwbaarheid met zich mee brengt. Daarom is het belangrijk schriftelijk de afspraken vast te leggen.

geld lenen zonder bank

De makkelijkste manier is nog altijd om geld te lenen bij familie of vrienden. Je hebt dan het voordeel dat er geen checks aan vast zitten, mensen vertrouwen je en willen je graag helpen. Je betaalt in dit geval geen hoge rentes, sterker nog helemaal geen. Het enige nadeel wat hier aan vast zit is het geweten. Veel mensen voelen zich slecht om bij familieleden aan te kloppen voor geld. En dan ook nog de tijd die eroverheen gaat om het terug te betalen. De druk om aan geld te komen om bijvoorbeeld je tante het geld terug te geven is dan hoger als dat je het gewoon aan een bank moet terugbetalen.

Pandhuizen zijn een niet al te vaak geziene maar goede manier om geld te lenen als het bedrag dat je nodig hebt niet al te hoog is. Als je thuis in de kelder schatten hebt staan van hoge waarde, kun je deze naar een pandhuis brengen en het geld ervoor krijgen. Je kunt zelf beslissen of je de objecten terug wilt, en dus het bedrag uiteindelijk weer terug moet betalen, of niet, als het niet van al te grote emotionele waarde was.

Geld lenen zonder bank is op diverse manieren mogelijk. Als je situatie het toelaat, en je een goede relatie hebt met je baas, kan je overwegen een voorschot op je loon te vragen. Hierdoor zijn eventueel tijdelijk je geldzorgen kwijt, en zit je er de volgende maand wat financiën betreft weer wat beter bij zodat het niet uitmaakt dat je minder loon hebt die maand.

Ben je echt creatief en avontuurlijk, dan kun je het nog vrij onbekende en nieuwe crowdfunding overwegen. Hierbij kun je op social media sites mensen laten weten wat je met een bepaald bedrag van plan bent te doen, en hoe je mensen dit geld weer terugbetaalt. Aan de hand daarvan kunnen mensen beslissen of ze jou met een klein bedrag ondersteunen. Het zijn maar kleine beetjes en het gaat niet in een rap tempo, dus voor kleine bedragen ideaal.


 

Let op: geld lenen kost ook geld.