Rente op een lening vergelijken

shutterstock_3273930Wie een lening aanvraagt of iets op afbetaling koopt, betaalt hier een extra bedrag voor. Je betaalt rente, als een vergoeding voor het lenen van het geld. De kredietverstrekker leent jou geld en als vergoeding betaal je rente. Vaak denken mensen dat lenen erg duur is, maar er zijn genoeg kredieten te verkrijgen met een aantrekkelijke rente.

Rente betalen over de hoofdsom

Wie leent, betaalt rente. Dit is een vergoeding in de vorm van een percentage van de hoofdsom. Omdat er met percentages en rentevoeten wordt gewerkt, zijn leningen heel gemakkelijk met elkaar te vergelijken. Want hoe lager de rente op de lening, hoe minder geld je hoeft te betalen bovenop het totaal geleende bedrag. Bij de bank is lenen vaak duurder dan bij een particuliere kredietverstrekker of onafhankelijke financiële instelling.

Leningen met elkaar vergelijken

Wanneer je een lening wilt afsluiten, kun je het beste een aantal leningen en kredieten met elkaar vergelijken. Wat kun je lenen? Waar mag je de lening voor gebruiken? En natuurlijk: wat bedraagt de rente? Iedere financiële instelling of kredietverstrekker vermeldt de huidige rentes op de website. Wij hebben ook een handig overzicht gemaakt van de goedkoopste kredieten. Je ziet in een oogopslag wat je kunt lenen, waarvoor en hoeveel rente je moet
betalen. Je hoeft dus niet verder te zoeken. Wij zijn namelijk een van de goedkoopste kredietverstrekkers. Je betaalt dus nooit te veel voor een lening. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Getagd met lening simulatie, Lening simulator, rente lening vergeljiken, simulatie lening, simulator lening, vergelijken rente lening

 

Let op: geld lenen kost ook geld.