Regel nu je woonkrediet want vastgoed wordt duurder

hypothecaire lening

Niemand weet precies hoelang de lage rente nog zal aanhouden. Het blijft koffiedik kijken. Wat wel duidelijk is, is dat de prijzen van vastgoed in België blijven stijgen. In Nederland worden zelfs twee derde van de woningen boven de vraagprijs verkocht omdat potentiële kopers tegen elkaar opbieden. Overweeg je om een appartement of huis te kopen binnenkort? Dien dan nu je aanvraag voor een woonkrediet in.
Start hier je aanvraag voor een lening!

In België loopt het natuurlijk niet zo’n vaart als in Nederland. Al is het wel zo dat de woningprijzen dit jaar met 4% stijgen én dat er volgend jaar nog een prijsstijging van 2% verwacht wordt. Met andere woorden moet je niet langer wachten om een hypotheeklening af te sluiten. Tenminste als je toch al van plan was om in vastgoed te investeren. Vooral omdat er ook een (lichte) stijging van de rente verwacht wordt.

Op zoek naar het goedkoopste woonkrediet

Het is een publiek geheim dat kredietverstrekkers bereid zijn flink te onderhandelen als het op hypothecaire leningen aankomt. Maar eerst blijft het belangrijk om je degelijk te informeren als je op zoek gaat naar de beste lening. Hiervoor is het internet het meest geschikt. Je verliest geen tijd met afspraken te maken. Het enige wat je nodig hebt is een computer en een internetaansluiting. Zowat alle financiële dienstverleners hebben een website met een simulatietool. De hypotheek simulator is een handig en zeer eenvoudig instrument om je lening te simuleren. Je kan zowat alle variabelen aanpassen. De looptijd, het maandbedrag dat je aankan enzovoort.  Als je deze simulatie bij verschillende aanbieders doet, krijg je meteen een mooi overzicht van je lening én een goed idee van de hypotheekmarkt.

Een woonkrediet omhelst meer dan rente

De laagste rente blijkt echter niet altijd de beste koop. Kredietverstrekkers bieden vaak een lagere rente aan als je bereid bent andere financiële producten bij hen af te nemen. Een schuldsaldoverzekering en een brandverzekering bijvoorbeeld. En hier wringt vaak het schoentje. Vooral omdat een woonkrediet al snel een looptijd van 20 jaar of zelfs langer heeft. Als je renteverlaging gekoppeld is aan één of meerdere bijproducten zit je dus voor de gehele looptijd vast. Ook als deze producten niet de goedkoopste op de markt blijken te zijn of als er plots andere tarieven gehanteerd worden. Dit zou je dus over een periode van 20 jaar bijvoorbeeld duur te staan kunnen komen. Vergelijk dus best de rentes zonder de nevenproducten.

Bespaar op je woonkrediet

De beste en eenvoudigste manier om op je woonkrediet te besparen is onderhandelen over de kosten. Dossierkosten. Maar ook en vooral hypotheekkosten. Probeer de hypotheek te beperken tot de maximale fiscale aftrekmogelijkheden en vraag voor het overige gedeelte een hypothecair mandaat. Zo een hypothecaire volmacht scheelt je gegarandeerd een flinke slok op de borrel. De aktekosten, de registratiekosten en de erelonen liggen bij een hypothecair mandaat immers een stuk lager. Doe dus een vergelijkingsoefening wat betreft de rente, de schuldsaldoverzekering, de brandverzekering en tracht te onderhandelen over de voorwaarden die het uiteindelijke kostenplaatje zullen bepalen.
Start hier je aanvraag voor een lening!

Getagd met brandverzekering, Goedkoopste lening, hypothecair mandaat, hypotheek, hypotheek simulator, lening simuleren, schuldsaldoverzekering, simulatietool, vastgoed, Woonkrediet

 

Let op: geld lenen kost ook geld.