Hoeveel kan je lenen voor een verbouwing?

verbouwing lening

Een verbouwing uitvoeren aan je woning, het zijn spannende tijden. Eindelijk een extra ruimte aan je woonkamer of de keuken verplaatsen. Het kan zomaar in enkele weken aangepast worden. Het nadeel is wel de kostprijs ervan natuurlijk. Daar komt vaak heel wat bij kijken, zeker als je zelf de centen niet hebt. Wat je dan kan doen is uitkijken voor een lening. Banken hebben tegenwoordig ook al een renovatielening in het aanbod. Hoeveel kan je hiermee precies lenen?


In de eerste plaats is het belangrijk om te weten dat je een renovatielening enkel kan gebruiken om je woning te renoveren. Een nieuwe veranda, nieuw dak, nieuwe vloeren, afwerking of dergelijke meer. Het kan allemaal met een renovatielening. Maar je moet wel kunnen bewijzen dat je deze werken hebt laten uitvoeren. Dat doe je aan de hand van facturen. Bedrijven die de werken voor je uitvoeren moet je betalen en daaruit volgt een factuur. Overhandig deze aan de bank zodat zij de nodige bewijzen hebben. Vaak maken zij voor jou de betaling over. Tot het ontleende bedrag ‘op’ is, kan je op deze manier werken.

Wat ook veel mensen is samen met de woonlening een bedrag lenen om de woning te renoveren. Als je op voorhand al een inschatting kan maken van al die kosten heb je al een streep voor. Want bij een verouderde woning heb je vaak heel wat kosten. Als je de kans hebt laat dan zoveel mogelijk vakmannen langskomen om offertes te maken. Aan de hand van die gegevens kan je snel een berekening maken van hoe hoog de kosten zullen oplopen. 

Je moet natuurlijk zien dat je alles kan afbetalen. In beide gevallen werk je met een lening en moet dit op termijn terug naar de bank gaan. Bij een renovatielening heb je nog te maken met een aparte lening, deze komt dus bovenop andere leningen. Leen je samen met de woonlening dan zit dat bedrag samen met de afbetaling van de woning zelf. Dat is wat makkelijker om te dragen voor heel wat gezinnen.

Bereken zelf hoeveel je kan lenen voor een verbouwing. Dat kan aan de hand van een lening simulatie, die je kan uitvoeren op de website van een bank. Voer daar het bedrag in dat je wenst te lenen en op hoeveel tijd die wenst af te betalen. Zorg dat je niet over de limiet van 1/3e gaat van je maandelijkse inkomsten. Dat bedrag kan je namelijk uitgeven aan leningen in zijn geheel. Je hoeft je ook niet vast te pinnen op één bank, want je kan lenen waar je wenst. Voor een woonlening kan het wel zijn dat je de vraag krijgt om alles naar die bank te verhuizen, dus ook je vaste rekening en bankkaarten. 

Getagd met bouw, lenen verbouwing, verbouwen, verbouwing

 

Let op: geld lenen kost ook geld.