Hoe je een risicoanalyse maakt voor je investeert in Bitcoins

bitcoin gratis

Over de opkomst, het verval en de verrijzenis van de Bitcoin is al veel inkt gevloeid. Sinds de lancering in 2009 is de cryptomunt in no time uitgegroeid tot de belangrijkste uitdager van de klassieke betaalmunt. Dagelijks vinden er over de hele wereld zo’n 300.000 à 350.000 digitale transacties plaats. Maar deze exponentiële groei kent ook een enorme keerzijde. Naast erkende en betrouwbare Bitcoin providers duiken er steeds vaker frauduleuze websites op. Genadeloze oplichters die enkel uit zijn op het spaargeld van gemakkelijke doelwitten en daarbij kosten noch moeite sparen.

Vertrouw op de vox populi

Daarom is het als potentiële koper belangrijk om eerst een risicoanalyse te maken en de gevaren goed op voorhand in te schatten. Bekende beoordelingssites als NederlandReview, Scambitcoin en Cryptostart zijn daarom een goed vertrekpunt om de legitimiteit van een provider te verifiëren. Deze sites zijn een keurmerk en bundelen tal van onafhankelijke beoordelingen, ervaringen en klachten van particulieren. Het gemiddelde cijfer is daarnaast een belangrijke graadmeter voor de betrouwbaarheid van een webpagina. Hierdoor vallen online aanbieders als Bitcoin Revolution vrijwel meteen door de mand.

Vergelijken is verrijken

Vervolgens is het aangewezen om ook vergelijkingssites te raadplegen. Zij geven een goede indicatie van de voor- en nadelen van betrouwbare operatoren als LiteBit, AnycoinDirect, BTCDirect en Bitonic. Door verschillende platformen tegenover elkaar te plaatsen, is het gemakkelijk om een aanbieding op maat te vinden. Op zoek naar een provider met verschillende cryptocurrencies? Dan is LiteBit een voltreffer. Wens je een snelle uitbetaling na de verkoop? Dan zit je beter bij BTCDirect. Kortom, iedere aanbieder heeft zijn kwaliteiten, al moeten ze wél matchen met jouw verwachtingen.

Investeren brengt tegenwoordig meer op dan het klassieke spaarboekje. Is de wondere wereld van de Bitcoin iets voor jou?

Getagd met aanbieders bitcoin, AnycoinDirect, beoordeling bitcoin revolution, bitcoin, bitcoin investeren, bitcoin kopen, Bitcoin Revolution, Bitcoin Revolution fraude, bitcoin revolution scam, bitcoin vergelijken, bitcoins, bitcoins kopen, Bitonic, BTCDirect, investeren bitcoin, LiteBit, providers bitcoin, review bitcoin revolution

 

Let op: geld lenen kost ook geld.