Groene auto lening

Groene auto leningDe groene auto lening is een nieuwe soort auto lening die uitsluitend bestemd is voor mensen die er voor kiezen om een auto met een lage CO2 uitstoot aan te kopen. Hoe milieuvriendelijker de auto, des te interessanter niet alleen de voordelen voor het milieu zijn, maar ook voor je bankrekening. Een groene auto lening wordt tegenwoordig door een groot aantal kredietverstrekkers tegen de interessantste voorwaarden aangeboden. Zo geniet je nog steeds van de zekerheid van een lening op afbetaling terwijl je wel gevoelig minder rente zal betalen over het geleende bedrag. Een groene auto lening is daarnaast niet alleen mogelijk voor nieuwe, maar eveneens voor tweedehandse auto’s.

Voordelen groene auto lening

In de basis is een groene auto lening eigenlijk de klassieke lening zoals we deze allemaal kennen, er is echter meer. Door het lage CO2 gehalte van je nieuwe auto kan je rekenen op een aanzienlijk lagere rente in vergelijking met de klassieke autolening. Dat is interessant, want op deze manier zal je op het einde van de rit veel minder kosten hebben betaald terwijl je toch de beschikking hebt gekregen over hetzelfde bedrag. Daarnaast maakt de groene auto lening het uiteraard gewoon mogelijk om te werken met periodieke aflossingen. De rente van het krediet wordt bepaald aan de hand van het openstaande bedrag waardoor deze stelselmatig wordt verlaagd. De grootste kosten zal je dan ook betalen aan het begin van de groene auto lening terwijl de laagste kosten tijdens de laatste maanden van de aflossing genoteerd kunnen worden. In ieder geval zorgt het aankopen van een “groene auto” er dus niet alleen voor dat je het milieu een dienst bewijst, daarnaast is het ook nog eens goed voor jouw portefeuille!

Groene auto lening afsluiten

Er zijn geen bijzondere voorwaarden verbonden aan het afsluiten van een groene auto lening. Tijdens het aanvragen is vooral belangrijk om duidelijk het type auto aan te geven waardoor duidelijk wordt dat deze daadwerkelijk over een lage CO2 uitstoot beschikt. Aan de hand van deze gegevens zal de kredietverstrekker een kredietovereenkomst opstellen die je meteen de mogelijkheid biedt om het volledige bedrag voor de aankoop van de auto te lenen. Zoals in de inleiding reeds aangegeven is het geen vereiste om een nieuwe auto aan te kopen. Ook wanneer je een reeds bestaande auto tweedehands overneemt kan je daarvoor met andere woorden perfect een groene auto lening voor afsluiten.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Getagd met auto lening aanvragen, auto lening groen, auto lening simulatie, groene auto lening, Groene autolening, simulatie auto lening

 

Let op: geld lenen kost ook geld.