Geld lenen zonder BKR toetsing verstandig?

Op het eerste gezicht lijkt geld lenen zonder BKR toetsing de ideale oplossing voor wie snel behoefte heeft aan financiële ruimte. Geen uitgebreide kredietcontroles en sneller de beschikking van geldbedrag. Maar is geld lenen zonder BKR wel verstandig? Laten we eens kritisch kijken naar de potentiële risico’s van geld lenen zonder BKR-toetsing.

Geld lenen zonder BKR toetsing mogelijk?

Lenen zonder een BKR toetsing is vaak niet mogelijk bij reguliere banken en kredietverstrekkers. Je kunt echter op het internet wel verschillende partijen vinden die leningen zonder BKR toetsing aanbieden. Pas op, want deze partijen zijn vaak niet te vertrouwen. Er zijn onbetrouwbare websites waar je een aanvraag kunt indienen voor een lening, zelfs als je een negatieve BKR-registratie hebt. Daarna kunnen je gegevens misbruikt worden of moet je eerst geld vooruitbetalen. Dit gebeurt nooit bij betrouwbare kredietverstrekkers.

Wat is een BKR toetsing?

Voordat we praten over lenen zonder BKR toetsing, is een korte uitleg nodig over wat een BKR-check inhoudt. BKR staat voor Bureau Krediet Registratie, een Nederlandse organisatie die kredieten en leningen registreert. Elke krediet van 250 euro of meer wordt geregistreerd bij het BKR. Een BKR check is bedoeld om zowel geldverstrekkers als mensen te helpen om te voorkomen dat er te veel leningen worden afgesloten. Het BKR kijkt of je tijdig je krediet terugbetaalt en of er een betalingsachterstand is. Heb je een betalingsachterstand? Dan krijg je een negatieve BKR registratie.

Geld lenen met negatieve BKR registratie

Heb je een negatieve BKR-registratie? Dan heb je nog steeds de optie om geld te lenen via een onderhandse lening of particuliere lening. Hierbij leen je geld van een familielid, vriend of een andere bekende persoon. Het is echter belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de terugbetaling van deze lening. Het is sterk aan te raden om deze afspraken schriftelijk vast te leggen, bijvoorbeeld in een contract. Ga nooit een betalingsverplichting aan als je van tevoren weet dat het moeilijk is om het geleende bedrag terug te betalen.

Heb je niet veel inkomen en kun je niet onderhands lenen? Dan heb je de optie om een persoonlijke lening aan te vragen bij de Gemeentelijke Kredietbank. Op die manier kun je overwegen om je bestaande schulden opnieuw te financieren. Als er serieuze financiële problemen dreigen door schulden, is het een goed idee om te onderzoeken of je in aanmerking komt voor professionele schuldhulpverlening.

Geld lenen met positieve BKR registratie

Heb je altijd je krediet tijdig terugbetaalt en heb je geen betalingsachterstand? Dan heb je een positieve BKR registratie. Hiermee kan je wel gewoon geld lenen. Let er echter wel op dat je niet te veel voor je lening betaalt. Uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl blijkt dat je door middel van leningen vergelijken, gemiddeld 783 euro bespaart op je lening! “Dat je zoveel bespaart door te vergelijken, komt vooral doordat de rente tussen kredietverstrekkers onderling flink verschillen”, zegt Amanda Bulthuis, financieel expert bij Geld.nl. “Kies daarom altijd voor een lening met gunstige rente en voorwaarden die het beste past bij jouw situatie.”

 

Let op! Geld lenen kost geld

Getagd met geld lenen zonder bkr toetsing

 

Let op: geld lenen kost ook geld.