Geld lenen van familie, waar moet je op letten?

Couple counting moneyIn sommige gevallen kan het handig zijn geld te lenen van familie. Bijvoorbeeld wanneer je het via een bank of officiële instelling niet voor elkaar krijgt. Zo zijn er jongeren die een huis willen kopen, maar niet voldoende salaris hebben om een hypotheek af te sluiten. Of wanneer ze nog geen vast contract hebben bij hun werkgever. In dat geval kan het handig zijn als er familieleden zijn die willen bijspringen in de vorm van een lening. Het deel van de hypotheek dat je niet zelf kunt bekostigen, leen je dan van familieleden.

Lenen doe je niet zomaar van familie

De kans is groot dat je familie niet staat te springen om een heel groot bedrag uit te lenen. Logisch, belangrijk voor hen is te weten waarvoor jij geld wilt lenen. Wanneer het gaat om de aankoop van een huis, kun je dit gemakkelijk laten zien bij je familieleden. Wil je een eigen onderneming starten? Ook dan wordt al gauw duidelijk waar het geld voor bedoeld is. Maar wat als je moeilijk rond kan komen met het salaris dat je nu verdient? Of wanneer je al schulden hebt? Geld lenen van familieleden kan dan risico’s met zich meebrengen. En wanneer je iemand goed kent, is het vaak lastig een verzoek te weigeren. Zo zit je straks allebei ergens aan vast waar je niet helemaal achter staat. Je familie zal zich misschien zorgen maken over het terug te betalen bedrag, of komt hierdoor zelf in de financiële problemen. Juist dan is een externe, onpersoonlijke partij heel gunstig als het gaat om het lenen van veel geld.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Getagd met lenen bij familie, lenen van familie, lenen van familie hypotheek, lenen van familie rente, lening eigen woning bij familie, lening van familie

 

Let op: geld lenen kost ook geld.